Oppskrifter

Adventskalender -Luke 20/Rødkål


Dersom det skal spises ribbe eller nøttesteik til jul, er rødkål eller surkål et selvsagt tilbehør.
Det er nydelig farge på rødkålen, passer perfekt til juletiden. I år er faktisk første gang jeg lager dette selv da jeg ikke har vært så glad i det tidligere. Nå tilsatte jeg ikke mye eddik, dette er selvsagt en smakssak, jeg har også i litt presset appelsin. Synes selv dette var en veldig god rødkål, og så enkelt det var!

Jeg vet det er vanlig å tilsette ribbefett i rødkålen, selv valgte jeg å ikke gjøre det, nå kan alle i huset spise den, til og med vegetarianerene 😉

Til en porsjon rødkål brukte jeg:
1 rødkål
1 rødløk
1ss smør
Saft fra en appelsin
1 ss karve
1 1/2 ss sukker
2 ts salt
4 dl vann
2 ss hvitvinseddik

Finsnitt kål og løk, surr det ett minutt i smør.
Tilsett resten, la det hele få et oppkok, skru ned varmen til lav og la det trekke under lokk i to timer. Enklere kan det vel ikke bli? Smak til med salt og tilsett mer sukker eller eddik etter smak. Server til vegetarisk nøttestek og vegisterkaker, eller til kjøtt som ribbe og medisterkaker. Lykke til!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *