Oppskrifter

Blåbærsyltetøy

Det bugner av blåbær i skogen, og jeg anbefaler alle å ta ei bøtte med seg og gå ut å plukke. Det er rekreasjon for kropp og sjel å komme seg ut på tur, bare husk å ha med drikke og gjerne en liten matbit. Jeg brukte veldig lite sukker i dette syltetøyet, så det er faktisk litt sunt og.

For 6-8 små glass syltetøy brukte jeg:
1 kg blåbær
100 gram sukker
Cest og saft fra 1/2 sitron (valgfritt)
1 vaniljestang (valgfritt)
Evt 2-3 ss certo fruktpektin

Ha blåbær, sitronsaft og cest i ei gryte og la det få et oppkok, kok i ca 2 minutter.
Tilsett sukker, frøene fra en vaniljestang -sammen med selve vaniljestangen og la småkoke 4-5 minutter, til sukkeret har løst seg opp. Rør om et par ganger.
På grunn av lite sukker blir dette syltetæyet veldig tynt. Vil du ha tykkere konsistens tilsetter du 2-3 ss certo fruktpektin etter anvisning på pakken.
Skum av syltetøyet og fyll på rene, steriliserte, varme glass mens syltetøyet ennå er varmt.
Sett på lokk og snu glassene umiddelbart på hodet, la dem stå opp ned til de er avkjølt.
Nå er de forseglet og holder lenge. Etter åpning har de begrenset holdbarhet, en ukes tid, det er derfor jeg bruker små glass.
Dersom det har stått litt lenge, bruk sansene, se, lukt og smak på syltetøyet. Ser det fint ut, smaker det godt og lukter det friskt er det også trygt å spise.

Server gjerne på små amerikanske pannekaker som jeg har gjort her.
Lykke til!!


Tips: Når jeg steriliserer glassene koker jeg enten opp vann og har glassene oppi, lar de ligge i det kokende vannet et kvarter. Eller så har jeg de i kald ovn og setter ovnen på 150 grader. Når de har stått inne på 150 grader i 30 minutter er de klare. Pass på at det ikke har deler som ikke tåler ovn.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *