• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Jordbærfromasj

On 14. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Kakefyll er gøy å eksperimentere med, noen ganger blir resultatet veldig bra, andre ganger ikke fullt så bra. En veldig god kombinasjon er jordbærfromasj og friske bær.

Jeg har prøvd meg frem med ulik mengde bær, gelatin, fløte og sukker og har kommet frem til denne oppskriften.

For å fylle ei 25 cm kake med to lag jordbærfromasj bruker jeg:
1/3 l kremfløte (en liten boks)
500 gram frossne jordbær
100 gram sukker
3 plater gelatin

Tin jordbærene og tøm av mesteparten av væsken, dette kan kaken dynkes med.
Legg gelatin i vannbad i 10 minutter, til de er myke. Kjør jordbær og sukker i blender, jeg liker at det er litt biter av jordbær i så jeg stopper før det er helt most. Ha 1/4 av jordbærpurreen i ei gryte og varm forsiktig opp. Klem vannet av gelatinen og tilsett gelatin i den varme purreen, det skal ikke koke! Skru av varmen. Rør til all gelatin er oppløst og tilsett resten av purreen, rør den godt inn og sett til side. Pisk så krem til du har myke topper, den skal ikke piskes for mye. Ha litt krem om gangen i jordbærpurreen og vend forsiktig inn. Når alt er blandet inn er den klar.
Denne kan også tømmes over i skåler og brukes som dessert. Server med masse friske bær og knasende sprø kjeks.
Lykke til!!

Tags: fromasj, Glutenfritt, kakefyll

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021