Oppskrifter

Jordbærfromasj

Kakefyll er gøy å eksperimentere med, noen ganger blir resultatet veldig bra, andre ganger ikke fullt så bra. En veldig god kombinasjon er jordbærfromasj og friske bær.

Jeg har prøvd meg frem med ulik mengde bær, gelatin, fløte og sukker og har kommet frem til denne oppskriften.

For å fylle ei 25 cm kake med to lag jordbærfromasj bruker jeg:
1/3 l kremfløte (en liten boks)
500 gram frossne jordbær
100 gram sukker
3 plater gelatin

Tin jordbærene og tøm av mesteparten av væsken, dette kan kaken dynkes med.
Legg gelatin i vannbad i 10 minutter, til de er myke. Kjør jordbær og sukker i blender, jeg liker at det er litt biter av jordbær i så jeg stopper før det er helt most. Ha 1/4 av jordbærpurreen i ei gryte og varm forsiktig opp. Klem vannet av gelatinen og tilsett gelatin i den varme purreen, det skal ikke koke! Skru av varmen. Rør til all gelatin er oppløst og tilsett resten av purreen, rør den godt inn og sett til side. Pisk så krem til du har myke topper, den skal ikke piskes for mye. Ha litt krem om gangen i jordbærpurreen og vend forsiktig inn. Når alt er blandet inn er den klar.
Denne kan også tømmes over i skåler og brukes som dessert. Server med masse friske bær og knasende sprø kjeks.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.