Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Vegetar

Broccoli- og potetburger

Jeg fant ut at jeg ville eksperimentere litt med nye vegetar retter. Endte da opp med disse super sunne broccoli- og potet burgerene med spinat og erter. De var overraskende gode, proppfulle av vitaminer, alt jeg lagde ble spist opp samme dag. Nydelige Helle (tantebarnet mitt på ett år) var hos oss denne dagen, de ble godkjent også av henne. Dette er en super måte å bruke opp rester.

Antall porsjoner: 5 (ca 20 små burgere)

Ingredienser:

  • 250 gram broccoli
  • 200 gram potet
  • 100 gram frossen spinat
  • 50 gram grønne, frossne erter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts urtekrydder
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 2 egg
  • 4 ss potetmel

Fremgangsmåte:

Vask og rens broccoli, skjær opp i mindre biter, jeg brukte også stilken, der sitter det mange næringsstoffer. Skrell potetene og kutt opp i små terninger, disse skal kokes sammen med broccolien, så skjær dem så små at de blir møre samtidig.

Ha broccoli og potet i ei gryte, fyll på vann til det så vidt dekker. Kok opp og la det småkoke til alt er godt og mørt, tiden avhenger av størelsen på bitene. Jeg trengte 7 minutter koketid. Finhakk hvitløken. Når det er ferdig kokt, tilsett spinat, hvitløk og erter, la det hele stå et minutt, hell av vannet og la det dampe av seg. Kjør det hele raskt sammen med en stavmixer. Rør så inn et egg om gangen, tilsett mel og smak til med salt, pepper og urtekrydder. Ville også hatt pinjekjerner oppi, men det hadde jeg ikke i skapet denne gang, prøv deg frem og lag dem slik du liker dem best.

Stekes i litt smør i stekepanne over middels varme 3-4 minutter på hver side.
Server gjerne med grønkål, ovnsbakte poteter, stekt sopp, blomkål og broccoli. Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *