• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Squashpai

On 19. september 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

I kjøkkenhagen på hytta har vi i år hatt utrolig mye squash. Av dette har vi laget squashpai, squashpasta, hatt det på pizza og ovnsbakt for å nevne noe.

Det er en allsidig grønnsak som trekker til seg mye smak. Her deler jeg oppskriften på squashpai med dere, restene kan fryses og brukes som nistemat. Denne paien er vegetarisk, men tilsett kylling eller chorizo om du ønsker det. Paien kan med fordel lages dagen før.

For en stor pai -ca 28 cm i diameter brukte jeg:
500 gram squash
1/2 purre
1 rødløk
3 mellomstore sjampinjong
Timian, frisk er å foretrekke, men bruk tørket om du ikke får tak i frisk
Salt
Pepper
4 egg
4 ss rømme
En paideig, for hjemmelaget paibunn finner du oppskrift her.

Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Rør sammen paibunnen, denne skal hvile litt i kjøleskap før bruk.
Riv squash, ha over 1/2 ts salt og la den renne av seg i et dørslag.
Rull paideigen så ut på lett melet bakebord og ha den over i paiform.
Trykk deigen godt inntil kantene, skjær bort overflødig deig og prikk med en gaffel. Ta vare på den overflødige deigen om du vil lage gitter etterpå.
Ha i bakepapir eller aluminiumsfolie og tøm over tørkede erter, tørkede bønner, ris el. Forstek paibunnen i 15 minutter på 200 grader varmluft.

Mens paibunnen forsteker, finhakk løk, sopp, hvitløk og purre.
Stek soppen til den er gyllen, ha over løk, hvitløk og purre, la det surre et minutt.
Ha i den avrente squashen la det surre ytterligere et minutt.
Smak til med salt, pepper og timian.
La gjerne det hele renne av seg i et dørslag før det has i den forstekte bunnen, ellers kan det trekke væske inn i bunnen og gjøre den litt «soggy».

Når bunnen har forstekt 15 min, ta ut bakepapiret med ertene, ertene kan brukes igjen neste gang du lager pai.
Ha de stekte grønnsakene i den forstekte bunnen.
Rør sammen egg og rømme, hell over.
Lag gjerne gitter med resten av paideigen.
Stek på 200 grader varmluft i 20-30 min, la den hvile 10 minutter før servering.
Server med en frisk salat. Nyt!!

Tags: foreningsmat, middag, pai, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

desember 2019
M T O T F L S
« sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2019