Squashpai

I kjøkkenhagen på hytta har vi i år hatt utrolig mye squash. Av dette har vi laget squashpai, squashpasta, hatt det på pizza og ovnsbakt for å nevne noe. Det er en allsidig grønnsak som trekker til seg mye smak. Her deler jeg oppskriften på squashpai med dere, restene kan fryses og brukes som nistemat. Denne paien er vegetarisk, men tilsett kylling eller chorizo om du ønsker det. Paien kan med fordel lages dagen før.

For en stor pai -ca 28 cm i diameter brukte jeg:
500 gram squash
1/2 purre
1 rødløk
3 mellomstore sjampinjong
Timian, frisk er å foretrekke, men bruk tørket om du ikke får tak i frisk
Salt
Pepper
4 egg
4 ss rømme
En paideig, for hjemmelaget paibunn finner du oppskrift her.

Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Rør sammen paibunnen, denne skal hvile litt i kjøleskap før bruk.
Riv squash, ha over 1/2 ts salt og la den renne av seg i et dørslag.
Rull paideigen så ut på lett melet bakebord og ha den over i paiform.
Trykk deigen godt inntil kantene, skjær bort overflødig deig og prikk med en gaffel. Ta vare på den overflødige deigen om du vil lage gitter etterpå.
Ha i bakepapir eller aluminiumsfolie og tøm over tørkede erter, tørkede bønner, ris el. Forstek paibunnen i 15 minutter på 200 grader varmluft.

Mens paibunnen forsteker, finhakk løk, sopp, hvitløk og purre.
Stek soppen til den er gyllen, ha over løk, hvitløk og purre, la det surre et minutt.
Ha i den avrente squashen la det surre ytterligere et minutt.
Smak til med salt, pepper og timian.
La gjerne det hele renne av seg i et dørslag før det has i den forstekte bunnen, ellers kan det trekke væske inn i bunnen og gjøre den litt «soggy».

Når bunnen har forstekt 15 min, ta ut bakepapiret med ertene, ertene kan brukes igjen neste gang du lager pai.
Ha de stekte grønnsakene i den forstekte bunnen.
Rør sammen egg og rømme, hell over.
Lag gjerne gitter med resten av paideigen.
Stek på 200 grader varmluft i 20-30 min, la den hvile 10 minutter før servering.
Server med en frisk salat. Nyt!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.