• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Ghi

On 20. juli 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Ghi (eller kokt, klaret smør) gir en god, autentisk, litt nøtteaktig smak. Den tåler i motsetning til smør, høy temperatur. Jeg bruker dette til Indisk mat.

Grunnen til at jeg velger å lage ghi i stedet for «vanlig» klaret smør er nettopp denne gode, nøtteaktige smaken vi får når vi gjør det på denne måten.

Jeg foretrekker å lage stor porsjon da den holder seg opp til fire uker i en tett boks i kjøleskapet.

For en stor porsjon ghi bruker jeg
300-350 gram smør.
Det MÅ være ekte smør, går ikke med margarin.

Ha smøret i ei gryte og smelt det på middels varme. La det koke, uten å røre i det, til det dannes et tykt skum på toppen.

Kok videre uten lokk i 15-20 minutter til du ser at smøret skiller seg, og melkestoffene faller til bunnen. Du må ikke røre i smøret! Det er når disse melkestoffene synker, og blir litt brent den gode, nøtteaktige smaken inntreffer. Pass på så ikke melkestoffene svir seg.

Når du ser det klare smøret på toppen er det ferdig. Fjern eventuelle melkestoffer som er igjen på toppen forsiktig med en skje. Så skal egentlig det klare smøret helles over et dørslag dekket med bommulsklede. Jeg tømmer i stedet forsiktig av det klare smøret, pass på at alle melkestoffene er igjen i gryta.

Her ser du melkestoffene til venstre og det klare smøret til høyre. Melkestoffene skylles ut. Det klare smøret kan oppbevares i tett boks i kjøleskap opp til fire uker.

Det er perfekt å røre inn et par hakkede hvitløksfedd og litt hakket koriander for så å pensle over nystekte naanbrød, dette gir veldig god smak til brødene.

Lykke til!!

Tags: Indisk

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021