Gladmatfestivalen 2016

IMG_0452-1
Gladmatfestivalen er vel overstått for denne gang. Den fantastiske årlige festivalen i Stavanger hvor det bugner over av masse god mat til en billig penge. Folkelivet er like gøy som all den gode maten man kan smake på. Dette er muligheten til å få nye smaker og spise retter du aldri har smakt før. Alle stander skal ha en Gladmatrett til 30 kroner.

I år som de to foregående år har jeg vært med i Gladmatjuryen og sammen med resten av juryen smakt meg gjennom Gladmat. Juryen har i år bestått av juryformann Olav Birkeland (Hobbykokken), Analiza Gonzales (Lizasmatverden), Anders Husa (Andershusa) og Andrè Blomberg Nygård (beingcritical) i tillegg til meg. Olav og Analiza har som meg vært med i juryen to ganger tidligere, Anders var med i fjor mens Andrè var med for første gang i år.
Gladmatjuryen-1
(Dette bildet er hentet fra Gladmat sin artikkel om juryen)

Med stø hånd ledet juryformann Olav oss gjennom Gladmat. Vi delte oss i «gutte» og «jente» lag mens Olav gikk frem og tilbake mellom oss, samt jobbet administrativt. Analiza og jeg smakte oss på egenhånd gjennom 45-50 av 75 stander, derav rundt 80 ulike retter. Heldigvis er det kun en liten smaksprøve på noen av standene, men vi lærer selvsagt aldri og spiser ofte litt for mye. Jeg kan i alle fall snakke for meg selv og si at jeg aldri er så mett over så lang tid som jeg er når jeg deltar i Gladmatjuryen.

Etter å ha smakt oss gjennom byen satt vi igjen med 19 nominasjoner i fire kategorier.

Beste Gladmatrett:
Blå Fristelser med Kita
Kitchen and Table
Tango
Fisketorget
Prima Jæren

Beste gladmatstand :
Blå Fristelser
Komla og cava
Helgø Meny
Frøya
Hall toll

Beste Gladmat opplevelse:
Blå Fristelser
Gaffel og Karaffel
Tango
Helgø Meny
Fisketorget

Beste nyskaping:
Blå Fristelser
Il Gelato
Sjøhuset skagen
Hanekam

Gladmat 20162
(Bildet av Karl Erik Pallesen fra Fisketorget er tatt av Analiza)

Vinnerne i de ulike kategoriene:
Prisen for årets beste Gladmatrett gikk til Kita.
Prisen for årets beste Gladmatstand gikk til Frøya.
Prisen for årets beste Gladmatopplevelse gikk til Tango med en veldig knepen seier over Gaffel og Karaffel, dette er den eneste prisen vi ikke har vært enstemmige om.
Prisen for årets nyskapning gikk til il Gelato.

Bildene fra prisutdelingen under er tatt av Mari Hult aka Vegetarbloggen som var med i juryen i fjor.
Prisutdeling1

Prisutdeling3

Prisutdeling6

Prisutdeling14

Prisutdeling16

Prisutdeling13

Gladmatfestivalen ble avsluttet med en nydelig Gladmatmiddag på Bølgen og Moi.
Vikk dessverre opplyst feil klokkeslett og kom derfor for sent til appertiffen, men tre retter holdt i massevis for oss.

Lettrøkt «terrine» av fjordørret med «søl», algechips og misomajones..
IMG_0501

Kullgrillet oksekotelettmed bakt gulrot, kål «dolme», løk og grønn peppersaus sprukket med estragonolje.
IMG_0504

Ferske bringebær med vaniljekrem, mandelis og skogssyre.
IMG_0517

 

 

Takk til kjøkkensjef Michael Yip og konsensjef Geir Magnus Svae for en flott kveld på Bølgen og Moi.
IMG_0519

Her er et utvalg bilder over noen av rettene jeg har smakt på under festivalen.

Bar Social Eating.
IMG_0312

IMG_0314

Arne Johannesen
IMG_0365

IMG_0366

Bullock’s
IMG_0352

IMG_0351

Samba & Grill
IMG_0347

Sjøhuset Skagen
IMG_0337

IMG_0335

IMG_0342

Zoug
IMG_0398

IMG_0399

Il Gelato, vinner av årets nyskapning med sin herlige kombinasjon av sjokoladeis med fønix, rabarbra is og vaniljeis med fennikel.
IMG_20160720_151547

Hverdagsgodt.
IMG_0319

Pralin.
IMG_0298

IMG_0300

Vinner av barnejuryens pris, Ice Ice Vegan, nydelig vegansk is.
IMG_0306

Matjes sild.
IMG_0285

Vinner av Gladmatretten, Kita.
IMG_0268

Gaffel og Karaffel
IMG_0490

IMG_0493

IMG_0494

Analiza fikk seg to desserter på Gaffel og Karaffel
IMG_0495

Fisketorget.
IMG_0252

IMG_0256

IMG_0416

IMG_0259

Tango som vant prisen for årets Gladmatopplevelse.
IMG_0443

IMG_0452

IMG_0453

IMG_0464

IMG_0460

IMG_0466

IMG_0474

IMG_0481

IMG_0485

IMG_0489

Et utvalg av noe av det jeg smakte meg gjennom
Gladmat 20161

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.