Sellerirot suppe

IMG_7476
Håper jeg kan friste med en herlig sellerirot suppe servert med sprøstekt bacon og ristede hasselnøtter. Rik på smak, sunn og mettende. Kan serveres både som forrett, hovedrett eller en god varm lunsj.

For suppe til 4-5 personer brukte jeg:
1-2 ss nøytral olje
2-3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
800 gram sellerirot
5 dl vann
6 dl kyllingkraft (oppskrift her)
3 dl fløte
Saften fra en sitron
Litt salt og pepper
Et par kvaster frisk timian

Finhakk løk og hvitløk.
Vask og skrell selleriroten, skjær den opp i biter.
Surr løk og hvitløk i olje til det er blankt.
Tilsett sellerirot, surr det hele i fem minutter over middels varme.
Ha over vann og kok i 15 minutter, til selleriroten er god og mør.
Kjør suppen glatt med en stavmixer mens du sper med fløte og kyllingkraft til ønsket konsistens.
Ha i et par kvaster hakket timian og gi suppen et raskt oppkok, smak til med sitron, salt og pepper.
Serveres rykende varm med ristede hasselnøtter, sprøstekt bacon og en liten kvast timian. Lykke til!!
IMG_7479 IMG_7478

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.