Glutenfritt,  Oppskrifter

Glutenfri pizza med tynn, sprø bunn

IMG_0571
Det kan være utfordrende å lage glutenfri mat. Noen synes det er litt skummelt, jeg prøver meg bare frem. Enkelte ganger blir det ikke så bra, da prøver jeg bare igjen. Denne gangen gikk det veldig bra, og heldigvis noterte jeg underveis så jeg kan dele oppskriften med deg.

Vi hadde familieselskap i dag, bursdags jenta ville ha pizza. 10 pizza ble produsert og alt ble oppspist… I og med at det er et par cøliakere i familien lagde jeg en av pizzaene glutenfri, denne ble ganske stor, men jeg vil anbefale å lage dobbel oppskrift og to pizza om det skal være til hele familien. Denne pizzaen holdt til tre personer, da ble den servert med salat.

Til en stor pizza brukte jeg
3 dl rød Semper (white mix)
1 1/2 dl vann
1/4 dl olivenolje
2 ts tørrgjær (jeg brukte pizzagjær)
1 ts fiberhusk
1/4 ts sukker
1/2 ts salt

Varm vannet til 25-30 grader. Tilsett olje, rør inn gjær og fiberhusk, la dette stå og svelle i 10 minutter.
Mens vann og gjærblandingen står blandes mel, sukker og salt i en bakebolle, jeg brukte kjøkkenmaskinen.  Når vann og gjærblandingen har stått 10 minutter, er den litt geleaktig., blan dette sammen med melet i bakebollen. Elt deigen minimum fem minutter i kjøkkenmaskin, noe lenger om du elter for hånd. La den heve ca en time.

Sett ovnen på 200 grader.
Ha den ferdig hevede deigen over på et bakepapir. Ta litt olivenolje på hendene og trykk deigen forsiktig ut, min ble ca 33 cm i diameter.

Det er sikkert ikke nødvendig, men jeg forstekte bunnen på 200 grader i 7 minutter.

Så hadde jeg på fyll, lagde da denne pizzasausen, så hadde jeg på tre forskjellige fyll, en del med tacokjøttdeig, en del med grønnsaker, kylling, pepperoni, sopp, løk, squash, tomat og paprika og den siste delen med bare grønnsaker, toppet det hele med revet ost.

Stek så pizzaen på 200 grader i 10 minutter, eller til bunnen er sprø og osten gyllen.
Da jeg tok pizzaen ut av ovnen hadde jeg spekeskinke på den delen der jeg kun hadde grønnsaker. Lag pizzaen men ditt favorittfyll. Lykke til!IMG_0544
IMG_0572
IMG_0573

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *