Oppskrifter

Grønnkålpesto

IMG_2168
Grønnkål er en fantastisk grønnsak. Jeg må ærlig innrømme at den ikke har vært brukt mye hjemme hos meg, ikke før nå. Den kan sauteres lett i panna med hvitløk og salt, og så serveres til både kjøtt, fisk og fugl. Man kan også lage fantastisk pesto, jeg har prøvd begge deler og vil nå dele oppskriften på pesto. Jentene her hjemme likte denne pestoen kjempe godt, spekkfull av vitaminer, kosfiber og kalsium. Grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn melk, ta en titt på Bama sine sider for å lese mer om denne supergrønnsaken.

Til en porsjon pesto brukte jeg:
40 gram renset grønnkål (uten stilk)
40 gram usaltede cashewnøtter
20 gram revet parmesan
2-3 fedd hvitløk
1 1/2 dl olje (jeg brukte 50/50 nøytral rapsolje og god olivenolje)
1-2 ts presset sitronsaft
1/2 ts maldonsalt

For en mild og rund hvitløksmak anbefaler jeg at du baker hvitløken ved 200 grader i 15-20 minutter. Skrap så ut den myke kjernen og bruk dette i pestoen.

Grønnkålen bør varmebehandles før bruk, så jeg renset, vasket og forvellet den 1/2 minutt.

Forvelling:
Rens grønnkålen og riv det grønne fra stilken, kok opp vann og putt grønnkålen oppi, la den fovelles 1/2-1 minutt, skylles så i kaldt vann. Rist den tørr eller ha den i en salatsentrifuge for å få ut så mye vann som mulig.

Ha grønnkål, nøtter, parmesan og hvitløk i en multihakker, kjør det et par runder før du sper med olje. Jeg trengte 1 1/2 dl, men stopp når du har ønsket konsistens. Smak til med presset sitron og maldonsalt. Oppbevar i kjøleskap.

Ha grønnkålpesto i pastasalat, som tilbehør til fisk eller kylling, eller på nybakt brød. Lykke til!!
IMG_2168

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *