• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Pastasalat med ramsløk og parmesan aioli

On 25. august 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_0159Er du litt matlei og trenger ny inspirasjon til nistepakken? Hvorfor ikke lage en nydelig pastasalat med masse godt oppi? Fullkornspasta med smørstekt kantarell. En god rett som gjør at man er mett lenge.

I pastasalaten putter man det man selv liker, jeg hadde:
1 del fullkornspasta
1 del grønnsaker (her brukte jeg kantareller, aspargesbønner, litt blandet salat, avocado, tomater)

Over avocadoen har jeg litt presset sitronsaft, da holder den på farge og konsistens.

Ved siden av lagde jeg parmesan og ramsløk aioli.

Oppskrift på aiolien
1 egg
1 ts tørket ramsløk
2 dråper hvitvinseddik
1 ts presset sitronsaft
2 1/2 – 3 dl rapsolje
En klype urtesalt
30-40 gram revet parmesan

Jeg lager ofte dobbel porsjon da den kan brukes som base i mange dressinger, til potetsalat, rekesalat ol.
Ha ramsløk, egg, hvitvinseddik og sitronsaft i et litermål el. Mål opp olje i et annet litermål. Bruk stavmixer (du kan også piske for hånd med en ballongvisp). Kjør egg, ramsløk, hvitvinseddik og sitron sammen mens du sper med olje. Etter hvert vil du se at røren tykner, når du har fått ønsket konsistens er den ferdig, så enkelt er det. Smak til med urtesalt og rør inn revet parmesan. Du kan tilsette litt creme fraiche eller rømme for mildere smak og mer kremete konsistens. For fremgangsmåte med bilder kan du ta en titt på denne.

I matboksen la jeg også noen skiver foccacia jeg hadde fra dagen før og noen bær. Lykke til.IMG_0159

IMG_0164

Tags: dressinger, lunsj, Matpakketips, pasta, vegetar

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021