Glutenfritt,  Oppskrifter

Karamell, peanøtt og sjokolade cupcakes

IMG_0567
Dersom du er glad i søtsaker er dette de perfekte cupcakes for deg! Karamell og sjokolade sammen med herlige, salte peanøtter. I tillegg har jeg laget dem glutenfrie.

Det jeg liker så godt med cupcakes er at man kan finne vår favorittoppskrift og bruke denne som utgangspunkt, ut fra det kan man lage uendelig mange kombinasjoner.

Til 24 cupcakes i vanlig størrelse, eller 48 mini cupcakes trenger du
3 egg
1 1/2 dl sukker
1 dl melk (jeg bruker H-melk)
4 dl Toro fin kakemix eller lik mengde hvetemel dersom du kan ha det
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
200 gram smør (smeltet)
100 gram smeltet sjokolade
100 gram peanøtter
50 gram havsaltkaramell (hjemmelaget)

Sett ovnen på 180 grader.
Pass på at ingrediensene er romtemperert. Smelt smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett melk. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
Rør inn det smeltede, avkjølte smøret.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad eller i microen. Rør sjokoladen inn i cupcake røra. Rør deretter inn havsaltkaramell og peanøtter.

Sett muffinsformer i muffinsbrett og fordel røren i formene, ca 2/3 fulle.
Muffins/cupcakes i «vanlig» størrelse stekes i 18-20 minutter, små muffins stekes 10-12 minutter.

Når de er avkjølt kan du lage toppingen. Jeg brukte halv oppskrift av hvit sjokoladekrem og tilsatte 50 gram havsaltkaramell. Pyntet cupcakesene med kremen og toppet det hele med peanøtter og mer havsaltkaramell. Lykke til!IMG_0564 IMG_0562

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.