Oppskrifter

Matpakke muffins

Jeg synes det er viktig å ha en matpakke jeg gleder meg til å åpne. Disse matpakke muffinsene innfrir i alle fall det.

De holder seg bra i kjøleskapet og kan fint fryses. Jeg synes de smaker like godt kalde, men om du vil varme dem litt kan de varmes litt i microen før de spises. Det er en flott måte å bruke opp rester av grønnsaker da man tilsetter det man har til overs 😉

Jeg lagde 12 stk, i halvparten tilsatte jeg litt pølse, resten ble vegetar.

Antall porsjoner: 12 stk

Ingredienser:

  • 300 gram hakkede grønnsaker (bruk det du har, jeg brukte kantarell, løk, squash, små tomater og paprika)
  • 100 gram ost
  • 6 egg
  • 50 gram grov sammalt hvetemel
  • 150 gram hvetemel
  • 20 gram gresskarkjerner
  • 1 strøken ts bakepulver
  • Litt salt (evt urtesalt)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.
Finhakk alle grønnsakene og osten.
Fres grønnsakene i litt olje til de er blanke.
Dersom du også bruker tomater, ha disse i mot slutten.
Smak til med salt, jeg brukte hjemmelaget urtesalt.
Rør så sammen eggene, tilsett mel og bakepulver, vend dette inn.
Ikke rør for mye, de kan da bli litt «tunge».
Ha i grønnsaker og ost, bland alt sammen og ha i store muffinsformer.
Stekes på 200 grader i 15-20 minutter.

Legg gjerne oppi hjemmebakt brød, litt blåbær og noen små piccolo tomater. God og fristende matpakke!
Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.