Trinn for trinn

Orkidè

Orkidè er en nydelig blomst. For å lage den i marsipan/fondant bør man ha utstikkere. Det er ikke veldig vanskelig, men heller ikke gjort på to minutter 😉 Her er en trinn for trinn beskrivelse for hvordan jeg lagde disse. Du finner flere ulike orkidè utstikkere i velassorterte kjøkkenutstyr butikker og på nett.

Start med basen, stikk ut en for hver orkidè.
Jeg brukte fondant, den kan rulles syltynn og den stivner raskt.
Pakk massen du ikke bruker godt inn i plast, eller sett et glass over.

Preg bladmønster. Legg et blad om gangen på pregeren og trykk det forsiktig ut med en plastskje.

Kle en eggekartong eller liten skål med plastfolie, legg blomsten oppi.

Så er det kronbladene sin tur, kjevle disse litt tykkere enn basen, trykk ut to kronblad til hver orkidè.
Pass på at det du ikke bruker med det samme ligger under plast.
Preg bladmønster på samme måte som du gjorde til basen, trykk den forsiktig ut så den blir syltynn.

Trykk skjeen forsiktig rundt hele kanten.

Fest med royal icing eller spiselig lim på basen.

«Trompeten» må og på plass. Preg også denne.

Jeg lar bildene tale for seg selv her.

Fest den med royal icing eller spiselig lim.

Bruk litt pulverfarge på en pensel og børst på bladene, fra midten og ut, samt inni «trompeten».
Lag og en tapp, gjerne i en annen farge.
Fest tappen med royal icing eller spiselig lim.
Husk at ingen ekte blomster er helt like eller feilfrie, det er bare sjarmerende at de har litt ulik størrelse eller er litt skjeve.

La de tørke minst et døgn. Når de er stive kan de løsnes forsiktig. Så er de klar for å sette sitt preg på en kake.

Lykke til 🙂

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.