Oppskrifter

Mors himmelske lasagne

IMG_8471Jentene mine er utrolig glad i lasagne. Jeg bruker min mors oppskrift (derav navnet). Denne spiste vi ofte på lørdagskveldene da jeg var liten. Den inneholder masse grønnsaker, og er super å lage i store porsjoner for å fryse ned. Jentene her i huset setter pris på at det alltid finnes god lasagne i fryseren, som de kan varme etter skolen.

Dersom du har et barn som er småspist og ikke liker grønnsaker er dette en smart måte å få ham/henne til å smake. Jeg lagde denne tomatsausen og kokte pasta til da jeg jobbet i barnehage, alle barna likte det 😉

Jeg lager som regel lasagnen uten kjøtt, da kan alle i huset spise den. Vil du ha kjøtt i kan du bare steke 3-400 gram kjøttdeig og blande inn i tomatsausen.

Til en stor form lasagne, eller fem-seks porsjonsformer bruker jeg
Tomatsaus
7 stilker selleri
7 gulrøtter
4 løk
1 liten boks tomatpurè (ca 5 ss)
2 bokser hermetiske, hakkede tomater (a`400 gram)
1 dl konsentrert grønnsakbuljong (oppskrift kommer), eller 1-2 terninger ferdig grønnsakbuljong og 1 dl vann.
5 ss urtekrydder (basilikum, oregano, rosmarin, provencekrydder -ta av det du har og smak deg frem)
1/2-1 ts salt
1/2-1 ts pepper
Litt olivenolje

Bechamel saus
1 1/2 ss smør
2 ss hvetemel, evt 1 1/2 ss maizena
5 dl melk, jeg bruker helmelk
50 gram revet ost
1/2 ts salt

Lasagneplater
Litt revet parmesan

Rens og vask grønnsakene. Finhakk løk, riv gulrøtter og selleri. Fres løken i litt olivenolje til løken er blank, ha over tomatpurè og rør i 1/2 minutt. Tilsett de revne grønnsakene og bland sammen. Ha over hermetiske tomater og buljong, evt vann. Rør det godt sammen. La det hele få et oppkok og la det koke 5-10 minutter mens du lager bechamel saus.

Smelt smøret i ei gryte, på lav til middels varme. Rør inn mel og spe med melk. La sausen koke fem minutter, tilsett revet ost og smak til med salt.

Når tomatsausen har kokt 5-10 minutter smakes den til med urtekrydder, salt og pepper. Om du ønsker kan du kjøre den med en stavmixer så den blir glatt. Jeg liker den best som den er.

Legg tomatsaus, bechamelsaus og lasagneplater lagvis i ei ildfast form. Start med tomatsausen. Så et lag bechamelsaus og lasagneplater. Jeg pleier å ha mellom to og tre lag pasta alt etter høyden på forma. Om du vil lage den med det lille ekstra kan du rive litt parmesan mellom lagene. Avslutt med bechamelsaus og strø over litt parmesan om du vil. Stekes på 200 grader i 40 minutter, la den stå i 10 minutter så den får satt deg litt før servering.
IMG_7940

Strø over litt revet parmesan og derver med en god salat og nystekt brød. Lykke til.IMG_8472

3 Comments

    • elin rusnes kvingedal

      Så gøy at du har laget denne Ingrid Elise 🙂
      Bra du likte den. Er mine barns favoritt 😉 Dumt du fikk med selleri tråder.
      Har du prøvd å bruke maskin til å rive den?
      Jeg bruker alltid maskin til å rive gulrøtter og selleri til lasagne og tar da bort eventuelle lange selleri tråder.
      Alternativt kan du prøve å skrelle sellerien, det er det ytterste laget som er litt «seigt» om man kan si det slik.
      Håper du slipper disse trådene neste gang.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.