• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Sukkerpasta

On 14. juli 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_9135
Sukkerpasta, eller fondant som det og kalles til overtrekk kan fint lages selv. Et veldig bra alternativ til marsipan. Det krever litt øvelse å få til riktig konsistens og tykkelse, men er veldig enkel å jobbe med når man får det til.
Jeg har sett på forskjellige oppskrifter på nett og deretter kommet frem til min egen variant. Den er god å jobbe med og lett å rulle ut.

For å trekke tre kaker str 25, 20 og 15 cm brukte jeg
8 plater gelatin
50 gram vann
350 gram flytende glukose, kan og bruke lys eller hvit sirup
60 gram flott matfett
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss cmc eller Gum-Tex (fås i velassorterte kakeutstyrs butikker)
1700 gram melis

Del gelatinplatene i mindre biter og ha i ei skål. Ha over kaldt vann og la gelatinplatene bli myke, 5-10 minutter. Når gelatinplatene er myke varmer du det hele i vannbad til gelatinen smelter.
IMG_9075

Når gelatinen er smeltet rører du inn glukose. Deretter Flott matfett og litt vaniljeekstrakt.IMG_9077 IMG_9080

Bland det godt sammen til alt er oppløst.IMG_9081

Ha 1000 gram melis og 1 ss cmc i kjøkkenmaskinen, hell over gelatin- og glukoseblandingen og rør det godt sammen. Spe med mer melis til du har en smidig masse. Den må ikke være for tørr.IMG_9086

La maskinen gå noen minutter. Du skal kunne forme en liten kule med massen når den er ferdig.IMG_9088

Pakk den godt inn i plast, jeg bruker dobbelt lag.IMG_9090

La den hvile minimum 12 timer. Kna den godt før bruk, hvis ikke kan den lett revne.IMG_9094

Så kan kaken trekkes. Lykke til 😉
IMG_9135

Tags: Glutenfritt, kaker

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022