Oppskrifter

Sukkerpasta

IMG_9135
Sukkerpasta, eller fondant som det og kalles til overtrekk kan fint lages selv. Et veldig bra alternativ til marsipan. Det krever litt øvelse å få til riktig konsistens og tykkelse, men er veldig enkel å jobbe med når man får det til.
Jeg har sett på forskjellige oppskrifter på nett og deretter kommet frem til min egen variant. Den er god å jobbe med og lett å rulle ut.

For å trekke tre kaker str 25, 20 og 15 cm brukte jeg
8 plater gelatin
50 gram vann
350 gram flytende glukose, kan og bruke lys eller hvit sirup
60 gram flott matfett
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss cmc eller Gum-Tex (fås i velassorterte kakeutstyrs butikker)
1700 gram melis

Del gelatinplatene i mindre biter og ha i ei skål. Ha over kaldt vann og la gelatinplatene bli myke, 5-10 minutter. Når gelatinplatene er myke varmer du det hele i vannbad til gelatinen smelter.
IMG_9075

Når gelatinen er smeltet rører du inn glukose. Deretter Flott matfett og litt vaniljeekstrakt.IMG_9077 IMG_9080

Bland det godt sammen til alt er oppløst.IMG_9081

Ha 1000 gram melis og 1 ss cmc i kjøkkenmaskinen, hell over gelatin- og glukoseblandingen og rør det godt sammen. Spe med mer melis til du har en smidig masse. Den må ikke være for tørr.IMG_9086

La maskinen gå noen minutter. Du skal kunne forme en liten kule med massen når den er ferdig.IMG_9088

Pakk den godt inn i plast, jeg bruker dobbelt lag.IMG_9090

La den hvile minimum 12 timer. Kna den godt før bruk, hvis ikke kan den lett revne.IMG_9094

Så kan kaken trekkes. Lykke til 😉
IMG_9135

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.