Oppskrifter

Smakfulle kyllingklubber

IMG_0596Regn ute, herlige ovnsretter til middag. Smakfult, saftig og fristende. Slik skal høstmiddagene være, synes jeg. Det meste kan gjøres klart dagen før, da kan man bare legge kyllingklubbene over grønnsakene og sette det i ovnen når man kommer hjem fra jobb.

Har man skole ungdom som kommer hjem tidligere kan man be dem om å sette det i ovnen, så er middagen klar når man selv kommer hjem.

Dette er en av favorittene til eldstejenta mi. Hun liker mat med smak og det får man her. Dersom det er noen som ikke er så glad i sterk mat kan man enten redusere chilimengden, eller droppe hele fyllet. Dersom man dropper fyllet må man passe på å krydre med litt salt og pepper.

For kyllingklubber til fem personer har jeg brukt
Tomat topping
1 fedd hvitløk
1 chili uten frø
10 soltørka tomater i olje og 5-7 ss av oljen
30 basilikumblader
20 gram revet parmesan

Rens hvitløk og chili. Kjør alt sammen i en multihakker, hold tilbake litt av oljen og spe gradvis til du har ønsket konsistens. Den skal være som en litt tykk pesto. Denne holder to-tre dager i en tett boks i kjøleskap.

Kyllingklubber og grønnsaker
4 poteter
1 purre
2 løk
2 paprika
2 sjampinjong
1 bunt asparges
15 små tomater, jeg brukte Juanita tomater denne gang
10 kyllingklubber
Salt
Pepper
Olivenolje

Sett ovnen på 225 grader.
Skrell poteter og rens grønsaker. Skjær potetene i tynne skiver, hakk purre, løk, sopp og paprika. Skrell også asparges stilken forsiktig og kutt av nederste del. Del tomatene i to.

Ha litt olje i ei ildfast form, legg potetene i formen, ha over de andre grønnsakene bortsett fra tomater og asparges.

Tørk av kyllingklubbene, løsne skinnet forsiktig på den ene siden og fyll med tomat toppingen. Jeg bruker 1/2-1 ts toppig per klubb. Legg kyllingklubbene over grønnsakene, ha over litt olivenolje, salt og pepper. Sett det hele inn i ovnen og skru ned varmen til 200 grader. La det stå en time. Når det har stått en time i ovnen, ha over asparges og tomater. Stek videre 30 minutter.

Snu gjerne kyllingklubbene et par ganger underveis. Når kjøttet løsner fra benet er det ferdig. Pass på at det ikke står så lenge at det blir tørt.

Server med resten av tomat toppingen og gjerne en liten klatt rømme. Lykke til!IMG_0588

IMG_0594

IMG_0609

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *