Tahini
Tahini er noe så enkelt som en sesampasta. Den består av sesamfrø og et par ss olje. Dette får man kjøpt på helsekost og noen velassorterte dagligvarebutikker, men hvorfor ikke lage selv? Da vet du akkurat hva den inneholder, og det er myyye billigere. Tahini brukes i hummus, men også i marinader og sauser. Holdbarheten på hjemmelaget tahini er et par uker, opp mot en måned har jeg hørt.
For en liten porsjon tahini brukte jeg:
30 gram sesamfrø, hvite uten skall (de vanlige)
2 ss nøytral olje
Rist sesamfrøene i tørr stekepanne. Pass på at de ikke blir brent.
Avkjøl noe og ha i en god multihakker, kjør sammen noen minutter, innimellom må maskinen stoppes for å skrape ned det som fester seg langs kanten. Når sesamfrøene er godt knust tilsettes en ss olje, kjør ytterligere et par minutter og spe med den siste ss olje til ønsket konsistens. Den skal være litt flytende.
Ha over på rent glass, sett på lokk og oppbevar i kjøleskap.