• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Tomatisert biffgryte

On 26. januar 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_6154Det regner, er surt og kaldt ute, da er det fantstisk å sitte inne og spise en deilig gryterett.
Kjøttet får koke lenge og blir så mørt at det nesten ikke trenger å tygges. Servert sammen med stekte poteter og en god salat har man den ultimate kosematen til helga. Det beste er at den bare blir bedre om den lages dagen før og settes kjølig for så å varmes opp igjen ved servering.

Biffgryte for fem personer (+ litt ekstra):
600 gram mørbradbiff
4-5 sjampinjong
1 rødløk
3 fedd hvitløk
1 chili
3-4 ss tomatpurè
4-5 dl fløte
2 paprika (en gul og en rød)
1 boks hakkede, hermetiske tomater
Salt og pepper
Evt litt presset sitronsaft

Skjær biffen i terninger og kutt alle grønnsakene i passende biter.
Stek biffen i 1 ss smør og en ss nøytral olje på middels/høy varme.
Krydre med salt og pepper og ha den over i ei stor gryte.
Stek så soppen i panna, la den suge til seg all den gode kjøttkraften.
Når soppen er gyllen, tilsett løk, paprika, hvitløk og chili.
Tilsett tomatpurè når løken er blank, rørestek et minutt.
Ha over fløte til det så vidt dekker, og hermetiske tomater.
La det hele få et oppkok og småkok under lokk i minimum en time, til kjøttet er mørt, rør om innimellom.

Prøvesmak en kjøttbit når den har kokt en times tid.
Når kjttet er mørt, ta av lokket og kok i 30 minutter, så det tykner noe.
Smak til med salt og pepper, eventuelt litt presset sitron.
Server med stekte poteter og frisk salat.
Lykke til!!
IMG_6151
IMG_6154

Tips:
Man kan bytte ut mørbrad med et tøffere kjøttstykke som høyrygg, dette har mer smak men trenger noen timer ekstra koketid.

Flere gryteretter finner du her.

Tags: biff, foreningsmat, Glutenfritt, gryterett, middag

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021