Oppskrifter

Tomatisert biffgryte

IMG_6154Det regner, er surt og kaldt ute, da er det fantstisk å sitte inne og spise en deilig gryterett.
Kjøttet får koke lenge og blir så mørt at det nesten ikke trenger å tygges. Servert sammen med stekte poteter og en god salat har man den ultimate kosematen til helga. Det beste er at den bare blir bedre om den lages dagen før og settes kjølig for så å varmes opp igjen ved servering.

Biffgryte for fem personer (+ litt ekstra):
600 gram mørbradbiff
4-5 sjampinjong
1 rødløk
3 fedd hvitløk
1 chili
3-4 ss tomatpurè
4-5 dl fløte
2 paprika (en gul og en rød)
1 boks hakkede, hermetiske tomater
Salt og pepper
Evt litt presset sitronsaft

Skjær biffen i terninger og kutt alle grønnsakene i passende biter.
Stek biffen i 1 ss smør og en ss nøytral olje på middels/høy varme.
Krydre med salt og pepper og ha den over i ei stor gryte.
Stek så soppen i panna, la den suge til seg all den gode kjøttkraften.
Når soppen er gyllen, tilsett løk, paprika, hvitløk og chili.
Tilsett tomatpurè når løken er blank, rørestek et minutt.
Ha over fløte til det så vidt dekker, og hermetiske tomater.
La det hele få et oppkok og småkok under lokk i minimum en time, til kjøttet er mørt, rør om innimellom.

Prøvesmak en kjøttbit når den har kokt en times tid.
Når kjttet er mørt, ta av lokket og kok i 30 minutter, så det tykner noe.
Smak til med salt og pepper, eventuelt litt presset sitron.
Server med stekte poteter og frisk salat.
Lykke til!!
IMG_6151
IMG_6154

Tips:
Man kan bytte ut mørbrad med et tøffere kjøttstykke som høyrygg, dette har mer smak men trenger noen timer ekstra koketid.

Flere gryteretter finner du her.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.