Oppskrifter

Vegetar oste- og blomkål burger

IMG_4073Det er egentlig litt urettferdig at grillsesongen handler mest om kjøtt. Ikke er det greit for vegetarianerene her hjemme at vi griller vegetarmaten ved siden av kjøttet heller. De må likevel få være med å kose seg med masse god mat nå når vi andre prøver ut nye marinader og tilbehør til kjøttet hver gang vi griller.
Disse blomkål og osteburgerene falt i alle fall i smak hos jentene, kanskje ikke den mest næringsrike vegetarmaten, men du kan gjerne putte oppi litt linser for å få mer protein.
Sammen med en god salat er det likevel helt greit å spise disse burgerene en gang i blant.

Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på vegisterkaker for å lage disse.

Til ca 10 burgere bruker jeg:
500 gram blomkål (en mellomstor)
1 1/2 dl ris
1 terning grønnsakbuljong
2 dl havregryn
2 fedd hvitløk
1/2 til 1 chili uten frø
1 rødløk
100 gram revet ost
Salt
Pepper
Evt litt friske urter

Kok 1 1/2 dl ris med 3 dl vann og en terning grønnsakbuljong.
La den dampe av seg i minimum 5 minutter etter at den er ferdig.
Kok blomkålen så vidt mør.
Finhakk løk, hvitløk og chili, surr i panne med godt med smør til løken er myk.
Ha ris, blomkål og havregryn i en arbeidsbolle, kjør det hele sammen til en deig ved hjelp av stavmixer.
Ha løkblanding og ost i vegisterfarsen, smak til med salt, pepper og evt. urter.
Farsen er ganske løs.
Form burgere og stek 3-4 minutter på hver side i stekepanne.
Server gjerne med en frisk salat og lun potetsalat.
Lykke til!!
IMG_4079
IMG_4081
IMG_4086
IMG_4102
IMG_4104
IMG_4092

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.