Oppskrifter,  Trinn for trinn

Marsipankake med jordbærfromasj, friske bær og krem.

Skal du ha dåp, bursdag, bryllup, konfirmasjon og trenger tips til kakepynt og kakefyll? Her har jeg samlet oppskriftene jeg brukte når jeg lagde denne kaken.


Selve kaken er sukkerbrød, oppskriften på det finner du her.

Når du skal fylle en kake som skal trekkes med marsipan er det lurt å ha et lag ren pisket kremfløte, eller en stabil smørkrem som hvit sjokoladesmørkrem eller vanilla icing (oppskrifter kommer). Til denne kaken brukte jeg ren pisket kremfløte.

Del den avkjølte kaken i tre lag, enten med en vanlig, god kniv eller kakesag. Husk at det er bunnen som skal være øverst, her er kaken fin og bein. Dersom kaken har sunket litt benker du den ved å kutte av litt av toppen, som jo skal bli bunnen.

Legg nederste lag på et kakefat eller brett, dynk kakebunnen og pisk krem trenger ca 5 dl, ikke pisk den for stiv. Jeg pisker kremen, tar av halvparten og tilsetter litt sukker i resten. Fyll kremen som er uten sukker i en sprøytepose og lag en dik rundt kanten. Legg på friske bær og så et lag jordbærfromasj i det nederste laget. Oppskrift her.

Legg over neste kakebunn, dynk godt og sprøyt dik rundt kanten. Fyll på med masse friske bær. Her hadde jeg over kremfløte. Ha over det øverste laget og sett kaken kjølig så den får sette seg i minst 30 minutter.

Når kaken har satt seg tar du den ut av kjøleskapet og smører et tynt lag ren pisket kremfløte rundt hele kaken. Sett tilbake i kjøleskap mens du kjevler ut marsipan lokk. Se her.

Så er kaken klar til å pyntes, vil du lage like roser som jeg har laget finner du beskrivelse på det her. Lykke til.


2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *