• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter . Trinn for trinn

Marsipankake med jordbærfromasj, friske bær og krem.

On 14. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Skal du ha dåp, bursdag, bryllup, konfirmasjon og trenger tips til kakepynt og kakefyll? Her har jeg samlet oppskriftene jeg brukte når jeg lagde denne kaken.


Selve kaken er sukkerbrød, oppskriften på det finner du her.

Når du skal fylle en kake som skal trekkes med marsipan er det lurt å ha et lag ren pisket kremfløte, eller en stabil smørkrem som hvit sjokoladesmørkrem eller vanilla icing (oppskrifter kommer). Til denne kaken brukte jeg ren pisket kremfløte.

Del den avkjølte kaken i tre lag, enten med en vanlig, god kniv eller kakesag. Husk at det er bunnen som skal være øverst, her er kaken fin og bein. Dersom kaken har sunket litt benker du den ved å kutte av litt av toppen, som jo skal bli bunnen.

Legg nederste lag på et kakefat eller brett, dynk kakebunnen og pisk krem trenger ca 5 dl, ikke pisk den for stiv. Jeg pisker kremen, tar av halvparten og tilsetter litt sukker i resten. Fyll kremen som er uten sukker i en sprøytepose og lag en dik rundt kanten. Legg på friske bær og så et lag jordbærfromasj i det nederste laget. Oppskrift her.

Legg over neste kakebunn, dynk godt og sprøyt dik rundt kanten. Fyll på med masse friske bær. Her hadde jeg over kremfløte. Ha over det øverste laget og sett kaken kjølig så den får sette seg i minst 30 minutter.

Når kaken har satt seg tar du den ut av kjøleskapet og smører et tynt lag ren pisket kremfløte rundt hele kaken. Sett tilbake i kjøleskap mens du kjevler ut marsipan lokk. Se her.

Så er kaken klar til å pyntes, vil du lage like roser som jeg har laget finner du beskrivelse på det her. Lykke til.


Tags: kakefyll, trinn for trinn

2 kommentarer

  • Ida 22. september 2016 kl. 21:57 - Svar

    Hei, hva dynker du bunnen i? Ser veldig god ut!

    • Elin Rusnes Kvingedal 22. september 2016 kl. 22:26 - Svar

      Hei Ida!
      Når jeg bruker bær eller syltetøy i kaka og kaka skl spises dagen etter den er laget dynker jeg den ikke.
      Ellers dynker jeg med sukkerlake, koker opp vann, litt sukker og sitron og avkjøler.
      Lykke til med bakingen 🙂

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021