• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kaldhevet focaccia

On 5. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Focaccia kan brukes til det meste, som tilbehør til supper og gryteretter, som appertiff med litt god olje eller pesto på. Den er også god å fylle med masse godt og spise som sandwich.

Det er veldig enkelt å lage, og dersom du på forhånd vet at du har dårlig tid den dagen du skal ha foccacia, kan du alltids sette deigen kvelden før for å kaldheve den.  En stor fordel med å kaldheve er at gjæren får utvikle seg sakte og danner mange små luftbobler i deigen. Brødet smuler ikke og blir utrolig saftig og luftig.

Til en stor focaccia brukte jeg:
15 dl hvetemel
7 1/2-8 dl vann
25 gram gjær
1 1/2 ts havsalt
1 ss honning
6 ss god olivelolje

Bland alt det tørre i en bakebolle, smuldre i gjæren. Varm vannet til det holder 20-25 grader.
La kjøkkenmaskinen gå på sakte fart mens du tilsetter vann, olje og honning. La maskinen gå minimum fem minutter, du skal tydelig kunne se glutentrådene i deigen. Deigen skal være ganske løs, tilsett eventuelt mer væske eller mel for å få riktig konsistens, se bildet. Dekk med plast og sett i kjøleskap over natten.

Når deigen har stått over natten, finner du frem en dyp langpanne, dekker med bakepapir og heller deigen oppi. Fukt hendene og løft og dra den forsiktig ut så den dekker formen, pass på så du ikke trykker ut luften fra deigen. Ha litt god olivenolje over, så ikke plasten kleber seg til deigen, dekk med plast og la den stå 1 1/2 time. Sett på ovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Når 1 1/2 time er gått har du over havsalt og litt friske urter, jeg har brukt rosmarin og timian. Bruk fingrene og «prikk» deigen, lag små groper i hele brødet. La det hvile ytterligere fem minutter før det stekes på 225 grader, over- og undervarme i 35 minutter. Det skal være hult når du banker på det. Lykke til!!

Tags: brød, focaccia, foreningsmat, gjærbakst, tapas

3 kommentarer

  • Brynhildur 26. april 2017 kl. 07:00 - Svar

    Er det greit å bruke tørrgjær?

    • Elin Rusnes Kvingedal 12. mai 2017 kl. 20:53 - Svar

      Man kan bruke tørrgjær ja, men husk at en pakke tørrgjær tilsvarer 50 gram fersk gjær. I en pakke tørrgjær er det 12 gram så om du vil bruke tørrgjær skal du ikke ha mer enn 6 gram.

Legg igjen en kommentar til Elin Rusnes Kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021