• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kylling med smak av middelhavet

On 12. mars 2019 by Elin Rusnes Kvingedal

Ovnsform med kyllingklubber og lårfileter, milde gode middelhavs smaker og nydelig bulgur. Dette er like godt til hverdags som til fest.

Hele retten kan forberedes dagen før og settes i ovn når du kommer hjem fra jobb. Den skal stå en times tid i ovnen.
Oppskriften er enkel og barn ned i barneskolealder kan uten problem ordne dette på egenhånd.

Antall porsjoner: 4 voksne

Ingredienser:
Kyllingen:

  • 4 kyllinglår (delt i klubber og lårstykker)
  • 1/2 ss fennikelfrø
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/2 ts røkt paprika
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts havsalt
  • 1/2 ts pepper
  • 4 hvitløksfedd
  • Zest fra 1/2 sitron
  • 2 ss sitronsaft
  • God olivenolje

Grønnaker:

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 2 hvitløkfedd
  • Salt
  • God olivenolje

Bulgur:

  • 1 dl bulgur
  • 1/2 ts paprikapulver
  • En klype røkt paprika
  • Litt sitronzest og saft

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Skjær opp alle grønnsakene.
Squash og aubergine has i et dørslag sammen med en ts salt, la det stå 30 minutter. Saltet er med å trekker ut vannet så de ikke blir vassne når de stekes.
Ha alle grønnsakene så i en ildfast form.
Bland sammen alle krydder til kyllingen, sitron zest og saft skal oppi med krydderet, ha også over to ss god olivenolje, bland godt sammen.
Ha 1/2-1 ts av kryddermiksen over grønnsakene.

Tørk av kyllingklubbene og lårstykkene, har du hele kyllinglår kan de deles ved leddet.
Masser inn kryddermiksen og sett i ovn ved 200 grader varmluft.
La stå til kyllingen slipper beinet, ca 50 minutter.
Kyllingen skal så hvile 15-20 minutter.
Grønnsakene settes inn når det er 10 minutter igjen av steketiden til kyllingen. Grønnsakene stekes i 30 minutter.

Mens kyllingen hviler og grønnsakene står i ovnen lages bulgur etter anvisning på pakken. (Tåler du ikke gluten, bruk brun ris i stedet)
Start med litt olje og krydder, ha så over bulgur, rør om.
Til slutt has vann over (sjekk mengde og koketid på pakken).

Bulguren vendes inn i grønnsakene, server.
Lykke til!!

Tags: foreningsmat, kylling, middag, ovnsretter

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021