Rask liksom ostekake med rips


Får du plutselig melding om at noen vil stikke innom en tur er det veldig greit å ha en super god dessert, som også er rask og enkel å lage som man kan røre sammen. Denne har alt, fett, søtt, syre, crunsj og silkemyk. Så er det ikke den verste desserten man kan trykke i seg. I tillegg ser den innbydende ut og er glutenfri.

Disse forsvant fort da jeg stelte i stand bursdag med stort kakebord tidligere i sommer. Her har jeg rett og slett blandet sammen masse godt og trykket det ned i glass, kan lages rett før servering, men de kan også stå i kjøleskap over natta. NB: Fare for at de da kan «fordufte» om noen andre får nyss om hva som er laget……

Har du ikke tid eller ingredienser til å lage crunsj kan du bruke ferdig granola eller bare hakkede nøtter. Dersom du kun bruker hakkede nøtter må det kanskje tilsettes mer sødme i ostekremen. Rips kan også byttes ut med andre bær, prøv ulike kombinasjoner og smak deg frem til din favoritt.

For 8-10 porsjoner brukte jeg:
Crunsj:
50 gram nøtter (bruk det du liker, jeg brukte valnøtter og mandler)
50 gram glutenfritt havregryn
50 gram brunt sukker
50 gram smør (skikkelig meierismør)

Ostekrem:
300 gram philadelphia
60 gram melis
3 dl kremfløte
100 gram rips +ekstra for pynt
Zest og saft fra en lime

Lag først crunsj.
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Bland sammen hakkede nøtter, havregryn og sukker.
Smuldre inn smøret og ha alt i en liten langpanne.
Sett inn i ovnen på midterste rille i 15 minutter, rør hvert 5. minutt.
Ha den ferdige crunsjen over på et stort fat så den avkjøles raskt.
Denne kan fylles på glass med tett lokk og holder seg god et par uker i romtemperatur.

Ostekremen lages mens crunsjen står i ovnen.
Pisk kremfløte med en ss av melisen, den blir best om man håndpisker den.
Kremfløten skal bare piskes til så vidt stive topper.
Sett kjølig.
Ha philadelphia og melis i en annen bolle, her kan du bruke kjøkkenmaskin om du ønsker, pisk det raskt sammen og pisk inn hele rips sammen med limezest og limesaft.
Vend sammen ostekremen med den lett piskede kremfløten, smak til.

Sett frem porsjonsglass, eller bruk en stor form.
Start med litt crunsj i bunn og så et lag ostekrem, denne kan gjerne fylles i sprøytepose med stor tipp og sprøytes ut.
Fortsett med enda et lag crunsj og så ostekrem.
Topp det hele med litt rips og mer crunsj.
Settes kjølig til servering, vipps dessert på ca 30 minutter.
Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.