• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Rask liksom ostekake med rips

On 5. juli 2018 by Elin Rusnes Kvingedal


Får du plutselig melding om at noen vil stikke innom en tur er det veldig greit å ha en super god dessert, som også er rask og enkel å lage som man kan røre sammen. Denne har alt, fett, søtt, syre, crunsj og silkemyk. Så er det ikke den verste desserten man kan trykke i seg. I tillegg ser den innbydende ut og er glutenfri.

Disse forsvant fort da jeg stelte i stand bursdag med stort kakebord tidligere i sommer. Her har jeg rett og slett blandet sammen masse godt og trykket det ned i glass, kan lages rett før servering, men de kan også stå i kjøleskap over natta. NB: Fare for at de da kan «fordufte» om noen andre får nyss om hva som er laget……

Har du ikke tid eller ingredienser til å lage crunsj kan du bruke ferdig granola eller bare hakkede nøtter. Dersom du kun bruker hakkede nøtter må det kanskje tilsettes mer sødme i ostekremen. Rips kan også byttes ut med andre bær, prøv ulike kombinasjoner og smak deg frem til din favoritt.

For 8-10 porsjoner brukte jeg:
Crunsj:
50 gram nøtter (bruk det du liker, jeg brukte valnøtter og mandler)
50 gram glutenfritt havregryn
50 gram brunt sukker
50 gram smør (skikkelig meierismør)

Ostekrem:
300 gram philadelphia
60 gram melis
3 dl kremfløte
100 gram rips +ekstra for pynt
Zest og saft fra en lime

Lag først crunsj.
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Bland sammen hakkede nøtter, havregryn og sukker.
Smuldre inn smøret og ha alt i en liten langpanne.
Sett inn i ovnen på midterste rille i 15 minutter, rør hvert 5. minutt.
Ha den ferdige crunsjen over på et stort fat så den avkjøles raskt.
Denne kan fylles på glass med tett lokk og holder seg god et par uker i romtemperatur.

Ostekremen lages mens crunsjen står i ovnen.
Pisk kremfløte med en ss av melisen, den blir best om man håndpisker den.
Kremfløten skal bare piskes til så vidt stive topper.
Sett kjølig.
Ha philadelphia og melis i en annen bolle, her kan du bruke kjøkkenmaskin om du ønsker, pisk det raskt sammen og pisk inn hele rips sammen med limezest og limesaft.
Vend sammen ostekremen med den lett piskede kremfløten, smak til.

Sett frem porsjonsglass, eller bruk en stor form.
Start med litt crunsj i bunn og så et lag ostekrem, denne kan gjerne fylles i sprøytepose med stor tipp og sprøytes ut.
Fortsett med enda et lag crunsj og så ostekrem.
Topp det hele med litt rips og mer crunsj.
Settes kjølig til servering, vipps dessert på ca 30 minutter.
Lykke til!!

Tags: bær, dessert, Glutenfritt, kake

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021