Eplemos

Eplemos er fantastisk året rundt, men blir selvsagt best om det lages nå på høsten mens de norske eplene er på sitt aller beste. Jeg liker å bruke litt syrlige og samtidig søte epler, og lager gjerne en stor porsjon for å fryse ned i porsjonsglass.

Personlig er jeg glad i vanilje, kanel og stjerneanis og synes det blir utrolig godt sammen med eplene. Dette kan du kutte ut om du vil, eller ha i enda mer. Eksperimenter litt for å få den slik du liker den best. Jeg valgte også å bruke brunt sukker da jeg liker den karamelliserte smaken dette gir, det gjør at eplemosen blir litt mørk i fargen. Vil du heller ha den lyse delikate fargen bruker du hvitt sukker i stedet.

For en stor porsjon eplemos brukte jeg:
1 kg epler (her har jeg brukt Aroma epler)
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 dl vann
100 gram brunt sukker
Saften fra en sitron

Vask eplene, fjern kjernehus og del eplene i små terninger.
Press over saften fra en sitron og tilsett en dl vann.
Ha i brunt sukker, frøene fra en vaniljestang sammen med vaniljestangen, stjerneanis og kanelstang.
Gi det hele et oppkok, skru ned varmen til middels og la det putre uten lokk i 30 minutter, rør av og til.
Smak litt underveis, noen liker den best når den er kokt mindre mens andre vil ha det helt most.
Avkjøl og ha over i porsjonsglass. Dette er kjempe fine vertinnegaver.
Frys evt ned noen glass. Den er holdbar en ukes tid i kjøleskap og noen måneder i fryseren.
Server gjerne med varme scones.
Lykke til!!
img_8403

img_8492

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.