Dersom du har barn, har du sikkert erfart at det ikke alltid er så populært med brødskive til frokost. Hvorfor ikke lage frokostvafler stappfylle av havregryn?
Røren kan lages kvelden i forveien og oppbevares tildekket i kjøleskap. Plugg i vaffeljernet når du står opp om morgenen og rør lett opp vaffelrøra, du må sikkert tilsette litt mer melk om den har stått noen timer i kjøleskap.
Antall porsjoner: 10 vafler
Oppskrift:
6 egg
100 gram smør
2 dl creme fraiche
3 dl havregryn
2 dl sammalt fin hvete
2 dl hvetemel
3 dl h-melk
3-4 ss sukker
1 klype salt
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre foruten salt. Pisk lett sammen egg og salt, tilsett halvparten av det tørre. Ha i creme fraiche, rør det raskt sammen, så tilsettes resten av det tørre vekselvis med melken. Til slutt tilsettes smeltet smør. Pass på å ikke overarbeide deigen, den skal røres raskt sammen, røres det for mye kan vaflene bli seige. La røren svelle 15-20 minutter i romtemperatur. Stek og server lune, gjerne med brunost, blåbærsyltetøy og rømme. Pakk gjerne med deg et par i matboksen. Lykke til!!
Legg igjen en kommentar