Glutenfri granolabar

IMG_7562Ferien er over for de fleste, endelig er man tilbake igjen i jobb. Skolen er også i gang igjen her i Sandnes, spørsmålet om hva man skal ha i matpakken dukker opp. Disse granolabarene kan man spise så vel til frokost og lunsj eller som et mellommåltid.

Jeg starter med å lage granola, bruk gjerne favorittoppskriften din.

Jeg brukte dette:
4 dl havregryn (glutenfrie brukte jeg)
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1/2 dl gresskarkjerner
2 ss chiafrø
3 dl nøtter (jeg valgte en blanding av mandler, hasselnøtter og valnøtter)
3 ss honning
3 ss muscovadosukker/evt vanlig brunt sukker
2 ss smør
En klype maldonsalt
50 gram sjokolade
10 tørkede aprikoser

Sett ovnen på 150 grader.
Bland sammen alt bortsett fra sjokolade og aprikos.
Sett det inn i ovnen og stek på 150 grader i 40 minutter, vend litt på det innimellom.
Når det er avkjølt tilsettes sjokolade og aprikos.

Granolabar:
1 liter granola
2 store eggehviter

Pisk sammen eggehvitene, rør sammen med granolaen.
Trykk det godt ut i ei lita langpanne. Man må trykke det hardt ut, da setter de seg bedre. De smuler litt, men om granolaen og eggehviten er godt blandet og trykket hardt nok ut i forma vil de smule noe mindre. Stekes på 150 grader i 30-40 minutter.
Avkjøl noe før du skjærer dem opp i barer. Denne oppskriften gir ca 12 barer. Ta gjerne med noen som vertinnegave.
IMG_7569

IMG_7593

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.