Glutenfritt,  Oppskrifter

Glutenfri granolabar

Ferien er over for de fleste, endelig er man tilbake igjen i jobb. Skolen er også i gang igjen her i Sandnes, spørsmålet om hva man skal ha i matpakken dukker opp.

Disse granolabarene kan man spise så vel til frokost og lunsj eller som et mellommåltid.

Jeg starter med å lage granola, bruk gjerne favorittoppskriften din.
Min oppskrift på granola finner du nedenfor, så kommer oppskrift på selve granolabaren under der igjen.

Antall porsjoner: 12

Ingredienser granola:

  • 4 dl havregryn (glutenfrie brukte jeg)
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1/2 dl gresskarkjerner
  • 2 ss chiafrø
  • 3 dl nøtter (jeg valgte en blanding av mandler, hasselnøtter og valnøtter)
  • 3 ss honning
  • 3 ss muscovadosukker/evt vanlig brunt sukker
  • 2 ss smør
  • En klype maldonsalt
  • 50 gram sjokolade
  • 10 tørkede aprikoser

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 150 grader.
Bland sammen alt bortsett fra sjokolade og aprikos.
Sett det inn i ovnen og stek på 150 grader i 40 minutter, vend litt på det innimellom.
Når det er avkjølt tilsettes sjokolade og aprikos.

Ingredienser granolabar:

1 liter granola
2 store eggehviter

Fremgangsmåte:

Pisk sammen eggehvitene, rør sammen med granolaen.
Trykk det godt ut i ei lita langpanne. Man må trykke det hardt ut, da setter de seg bedre. De smuler litt, men om granolaen og eggehviten er godt blandet og trykket hardt nok ut i forma vil de smule noe mindre. Stekes på 150 grader i 30-40 minutter.
Avkjøl noe før du skjærer dem opp i barer. Denne oppskriften gir ca 12 barer. Ta gjerne med noen som vertinnegave.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.