Kakebordet til Michelle, bildedryss og oppskrifter

IMG_7544
I helgen fikk jeg igjen gleden av å hjelpe Anna (mammatilmichelle) med kakebord. Denne gang var det søteste Michelle sin femårsdag som skulle feires. Her er oppskriftene på kakene jeg lagde. Temaet for denne dagen var gull og hvitt, samt et ønske om enhjørningkake.

Jeg har dessverre ikke kapasitet til å bake kaker på bestilling for andre enn venner og familie, men du kan gjerne melde deg på et av mine kurs for å lære deg teknikkene selv. Det er så gøy å servere noe man har bakt selv, som smaker godt og i tillegg ser flott ut. Kursplanen finner du her.

Enda flere bilder av kakebordet finner du på bloggen til Anna her av selve kakebordet og her av regnbuekaken.

For å komme til oppskriftene, klikk deg inn på bildene under.

En av tingene som ble bakt er en storfavoritt, makroner fylt med havsaltkaramell og trøffelkrem. Noen av disse ble etterpå penslet med spiselig gull.
I makronrøren byttet jeg ut 1/2 ts melis med titandioxid for å få de hvite og brukte ellers ingen farge i røren. Titandioxiden siktet jeg inn med melisen.IMG_7555

I tillegg til makroner skulle det serveres cupcakes. For å stå i stil med tema ble disse pyntet med gullstjerner. Stjernene er stukket ut av sukkerpasta og penslet med spiselig gullglitter, deretter fikk de tørke et par dager. Jeg gjorde en liten endring i oppskriften på disse. Brukte kun 100 gram bringebær og 100 gram hvit sjokolde, men tilsatte 100 gram hjemmelaget vaniljekrem, dette for ekstra saftighet. De trengte noe lenger steketid.IMG_7554

Så til hovedkaka. Jeg bestemte med fort for at selve kaken måtte være regnbuefarget inni så det ble litt fargespill. Enhjørning og regnbue hører jo også sammen, og effekten ble veldig bra synes i alle fall jeg.IMG_7552

De neste tre bildene er tatt av Anna.img_9746-1438210-10-1470592446205

img_9748-1438210-10-1470592482511

img_9640-1438210-10-1470584067418

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.