Glutenfritt,  Oppskrifter

Vaniljecupcakes med sjokolade

I dag var jeg så heldig å få hjelpe søte Anna («mamma til Michelle») med dåpskakebordet. En av tingene fra kakebordet er disse vaniljecupcakesene med masse sjokolade.

Antall porsjoner: 20-24 cupcakes i «vanlig» størrelse.

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 dl vaniljesaus + 1/2 dl til dypping
  • 240 gram hvetemel, evt Toro lys kakemix om de skal være glutenfrie
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 1/2 ts vaniljesukker
  • 150 gram smør (smeltet)
  • 100 gram hvit sjokolade
  • 100 gram lys sjokolade

Dersom du lager de glutenfrie, ta en titt her før du starter.

Vaniljesausen lager du best selv, oppskrift på det her.

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 180 grader.
Pass på at ingrediensene er romtemperert.
Smelt smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett vaniljesaus.
Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett det smeltede smøret.
Rør inn den hakkede sjokoladen.

Sett muffinsformer i muffinsbrett.
Fordel så røren i formene, ca 2/3 fulle.
Muffins/cupcakes i «vanlig» størrelse stekes i 20-22 minutter, små muffins stekes 12-15 minutter.

Ha klar 1/2 dl vaniljesaus, straks du har tatt cupcakesene ut av ovnen dypper du de forsiktig i vaniljesausen, sett til avkjøling.

Når de er avkjølt kan du lage toppingen. Jeg brukte halv oppskrift av hvit sjokoladekrem, server.

Lykke til!!

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.