Is med hint av ingefær og lime -adventskalender luke 21

Som de to foregående år har jeg også i år laget en ny is med julesmaker. Denne gang falt valget på ingefær og sitron. Basen for isen er vanlig vaniljeis og det er kun et hint av ingefær og sitron man får. Isen føles friskere og lettere enn vanlig vaniljeis. Har servert den til et titalls personer som alle likte isen veldig godt. Jeg har faktisk funet min nye favoritt is.

 

For ca en liter is brukte jeg:
3 1/2 dl melk
1 1/2 dl fløte
150 gram sukker
4 eggeplommer
1 vaniljestang av god kvalitet
15 gram grovhakket ongefær
Skallet fra en lime, gjerne økologisk.

Ha melk og fløte i en gryte. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha frøene sammen med vaniljestangen over i gryten, ha også i ingefær og limeskall.
Kok så vidt opp under lokk, ta gryten til side. La det hele trekke i 20 minutter (under lokk).

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Sil melk og fløteblandingen, og tilsett denne i eggedosisen under omrøring.

Ha blandingen tilbake i gryta.
Varm det hele opp til ca 80 grader under omrøring til den tykner noe.

Sil blandingen over i en bolle og avkjøl.

Når blandingen er kald has den i en iskremmaskin, kjør til den er ferdig.

Ha iskremen over i en egnet boks, eller bruk beholderen fra iskremmaskinen som meg og sett i fryseren, dekk med plast helt inntil isen så det ikke kommer luft til.
Sett den i kjøleskap 30 minutter før servering, da får den helt riktig, silkemyk konsistens.
Server gjerne med krokan laget av salte brente mandler som kjøres i multihakker. Lykke til!!

Tips: Dersom du ikke har ismaskin følger du trinnene som beskrevet, men dekker godt med plast når blandingen er kald og setter direkte i fryseren. Den må tas ut hvert 30. minutt for å røres i til den er innfryst.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.