Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Supper,  Vegetar

Kremet aspargessuppe

Hos oss spiser vi asparges året rundt, den er selvsagt best når man får den norske aspargesen som er i sesong mellom mai og sankthans. Når man derimot ikke får tak i denne kan man godt bruke importert asparges. Vær kritisk og kjøp kun om de er fine og faste.
Vi bruker som sagt en del asparges hos oss, men vi har ikke laget mye suppe av det.
Dette blir det garantert en endring på nå.

For suppe til fire personer bruker jeg:
2 bunter asparges (rett i underkant av 1 kg)
1 fedd hvitløk
1 løk
6-7 dl grønnsakskraft
1 dl fløte
Salt
Pepper
Saft fra 1/2 sitron

Vask og rens aspargesen stilkene trenger bare å skrelles om de er veldig «trevlete».
Kutt av aspargestoppene på 1/3 av aspargesen, legg til side.
Finhakk løk og hvitløk.

Skjær stilker og resten av aspargesen i mindre biter.
Fres løk og hvitløk i litt smør til løken er blank.
Tilsett asparges og la det hele surre noen minutter.
Ha over grønnsakskraft og la det få et oppkok.
La det koke til aspargesen er helt mør, ca 15 minutter.

Mens suppen koker, gi aspargestoppene et lite oppkok i lettsaltet vann, de skal bli så vidt møre, la de koke ca 1 minutt.
Ha de umiddelbart over i isvann for å stoppe kokeprosessen og beholde sprøheten.

Kjør suppen glatt med en stavmixer eller blender.
Ha den tilbake i gryta og tilsett fløte, kok opp og smak til med salt, pepper og sitron.
Tilsett aspargestoppene ved servering.
Server med godt brød. Lykke til!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *