Krydderkake -adventskalender luke 10

Jeg glemte helt å publisere gårsdagens kalenderluke, da får det heller komme to i dag. Bak luke nummer 10 finner vi en herlig krydderkake med både nøtter og dadler. Enkel og rask å bake, så dufter det herlig av jul i hele huset når den stekes.
Denne røren holder til to små former på 15 cm eller ei brødform.

Krydderkake:
150 gram smør
150 gram sukker
2 mellomstore egg
1 dl h-melk
1 1/2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1/2 ts nellik
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
200 gram hvetemel
50 gram hakkede valnøtter
5-6 dadler

Alle ingrediensene skal være romtempererte.
Sett ovnen på 165 grader over -og undervarme.
Hakk nøttene.
Fjern steinen til dadlene og kutt så dadlene i små terniner.
Rør smør og sukker hvitt og tilsett ett egg om gangen.
Rør inn melken mens den helles i en tynn stråle.
Sikt inn mel, bakepulver og krydder.
Vend røren sammen og vend til slutt inn nøtter og dadler.
Fordel røren i smurte former og stek på nederste rille i 20-30 minutter for små kaker og 40-50 minutter for brødform.
Avkjøles noen minutter i formen før de hvelves ut. Avkjøl på rist.
Sikt over melis ved servering. Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.