Fisk,  Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter

Kveite med ertepurè og granateple

Kveite, den fantastiske fisken med glinsende, hvitt kjøtt klarer jeg rett og slett ikke motstå. Skulle bare handle inn til en vanlig fiskemiddag, men da jeg så at denne fisken lå i fiskedisken var valget lett. La den i handlevogna, så måtte jeg jo finne tilbehør. Granateplene så fantastiske ut, så det plukket jeg med meg, så havnet asparges og frossne erter også opp i handlevogna.

Det kan kanskje bli litt søtt, men ha masse lime i ertepurreen og press lime over fisken ved servering, da blir retten uslåelig.

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 4 skiver kveite
  • 1 granateple
  • En bunt asparges
  • Saft fra 1/2-1 lime
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss olje
  • Noen klyper maldonsalt

Ingredienser ertepurè:

  • 350 gram frossne grønne erter
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl fløte
  • 25 gram smør
  • Salt
  • Pepper
  • Saften fra en lime
  • Litt olivenolje

Fremgangsmåte:

Start med å tørke av kveiteskivene med kjøkkenpapir og salte de på begge sider. La fisken ligge 5-10 minutter på kjøkkenbenken mens du starter på tilbehøret.

Del granateplet i to og ta ut frøene, det er kun disse som skal spises.

Fres hvitløken i litt olje i ei lita gryte. ha over fløte og gi det et oppkok.
Når fløten koker, tilsett ertene og la det koke i 5 minutter.
Kjør det hele glatt med en stavmixer.
Tilsett smør og smak til med salt, pepper og lime.
Holdes varm mens fisken stekes.

Varm litt olje i ei panne og stek fisken over middels varme. Steketid på kveiten avhelger av stølrrelsen. Kveiteskivene jeg brukte trengte knappe to minutter på hver side.
Tilsett et knust hvitløksfedd og to ss smør det siste minuttet.
Øs smøret over fisken.

Mens fisken steker kokes aspargesen til den er såvidt mør.

Dryss over granateple ved servering.
Server med lime og stekeskyen. Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.