• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kveite med ertepurè og granateple

On 10. mars 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

Kveite, den fantastiske fisken med glinsende, hvitt kjøtt klarer jeg rett og slett ikke motstå.Skulle bare handle inn til en vanlig fiskemiddag, men da jeg så at denne fisken lå i fiskedisken var valget lett. La den i handlevogna, så måtte jeg jo finne tilbehør. Granateplene så fantastiske ut, så det plukket jeg med meg, så havnet asparges og frossne erter også opp i handlevogna.

Det kan kanskje bli litt for søtt, men ha masse lime i ertepurreen og press lime over fisken ved servering, da blir retten uslåelig.

For middag til fire personer brukte jeg:
4 skiver kveite
1 granateple
En bunt asparges
Saft fra 1/2-1 lime
1 fedd hvitløk
2 ss smør
2 ss olje
Noen klyper maldonsalt

Ertepurè:
350 gram frossne grønne erter
2 fedd hvitløk
1 dl fløte
25 gram smør
Salt
Pepper
Saften fra en lime
Litt olivenolje

Start med å tørke av kveiteskivene med kjøkkenpapir og salte de på begge sider. La fisken ligge 5-10 minutter på kjøkkenbenken mens du starter på tilbehøret.

Del granateplet i to og ta ut frøene, det er kun disse som skal spises.

Fres hvitløken i litt olje i ei lita gryte. ha over fløte og gi det et oppkok.
Når fløten koker, tilsett ertene og la det koke i 5 minutter.
Kjør det hele glatt med en stavmixer.
Tilsett smør og smak til med salt, pepper og lime.
Holdes varm mens fisken stekes.

Varm litt olje i ei panne og stek fisken over middels varme. Steketid på kveiten avhelger av stølrrelsen. Kveiteskivene jeg brukte trengte knappe to minutter på hver side.
Tilsett et knust hvitløksfedd og to ss smør det siste minuttet.
Øs smøret over fisken.

Mens fisken steker kokes aspargesen til den er såvidt mør.

Dryss over granateple ved servering.
Server med lime og stekeskyen. Lykke til!!

Tags: fisk, Glutenfritt, kveite, middag, middag på 30 minutter

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022