Leverpostei -adventskalender luke 17

Å lage leverposei selv er veldig gøy. Man kan tilsette de smakene man selv liker. Dersom man lager det i porsjonsformer er det ferdig på litt over en time. Her er min versjon, glutenfri og med julesmaker.

For fire-fem porsjonsformer brukte jeg:
400 gram svinelever
200 gram spekk
3-4 sjalottløk
1/2 ts pepper
1 ts allehånde
1/2 ts nellik
1 knapp ts havsalt
1 1/2 dl fløte
1 dl melk
3 eggeplommer

Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme.
Renskjær leveren og kutt i mindre biter. Kok opp vann og la leveren trekke to-tre minutter, dette for å få litt mildere og ikke så metallisk smak.
Sil av vannet ig la leveren avkjøles.
Skjær spekk i mindre biter.
Finhakk sjalottløk.
Ha lever og spekk i kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til grov mos.
Spe med melk og fløte, tilsett krydder.
Til slutt tilsettes finhakket sjalottløk og eggeplommer, la maskinen gå et par runder til.
Ha røren i porsjonsformer og stek i vannbad i ca 45 minutter, posteien skal være ganske fast.
La de avkjøles i vannbadet før de oppbevares i kjøleskap.
Den er holdbar 1-2 uker i kjøleskap men kan også fryses.
Server gjerne lun med sprøstekt bacon og rødbetesalat. Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.