• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Parmesan aubergine

On 11. mars 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

Parmesan aubergine er en kjempe god rett som den er, men kan gjerne serveres sammen med pasta, eller som tilbehør til kjøtt og fisk. Det er en enkel rett å lage, men tar litt tid så det er ikke noe man starter med når man kommer sliten hjem fra jobb i fem tiden. En god familierett til helga. God restemat og nistemat er det også.

Les gjennom hele oppskriften før du starter.

For ei god form parmesan aubergine brukte jeg:
2 aubergine
2 squash
Godt med maldonsalt
Olivenolje

Tomatsaus:
2 bokser hermetiske tomater, evt 8 store, modne tomater
2 rødløk
1 fedd hvitløk
Urtekrydder
Olivenolje

5 dl brødkrumme, bruk gjerne dagsgammel focaccia
Litt salt
Urtekrydder
100 gram god parmesan
Olivenolje

200 gram parmesan
Frisk basilikum

Sett ovnen på 150 grader varmluft.
Start med aubergine og squash. Kutt i 1/2 cm tykke skiver og legg lagvis i et dørslag, dryss maldonsalt mellom lagene og la det stå en times tid, gjerne med noe tungt over.
Saltet hjelper med å trekke fuktigheten ut så ikke hele retten blir soggy.

Etter en time skylles grønnsakene i kaldt rennende vann og legges utover et klede eller kjøkkenpapir for å tørke dem.

Stek dem så raskt på begge sider i ei panne over middels varme, bruk olivenolje.

Tomatsaus.
Finhakk løk og hvitløk, ha det i ei gryte med litt olivenolje og surr ett minutt. Tilsett hermetiske tomater eller skoldete hakkede ferske tomater og gi det hele et oppkok, smak til med urtekrydder og la det koke minst 30 minutter. Vær veldig forsiktig med saltet da det er mye salt i parmesan, salte heller maten ved servering.

Brødkrumme.
Bruk gjerne dagsfersk focaccia og kutt den i en multihakker, bland sammen med parmesan, urtekrydder og olivenolje. Ha det utover et bakepapirkledd stekebrett og stek i 15 minutter over 150 grader varmluft.
Legg halvparten til side, dette skal strøs på toppen.

Så skal retten monteres.
Skru opp ovnen til 200 grader varmluft.
Legg parmesan og aubergine lagvis i ei stor ildfast form og ha brødkrumme og tomatsaus mellom lagene sammen med litt revet parmesan.
Strø brødkrummen som er satt til side på toppen og dryss over resten av parmesanen. Stek ved 200 grader varmluft i 30 minutter. Ha over frisk basilikum ved servering, nyt. Lykke til!!

Tags: grønnsaker, middag, ovnsretter, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022