• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Mine tips

Parmigiano Reggiano Night

On 25. oktober 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_5103Sponset
I dag, 25. oktober er det Parmigiano Reggiano Night, dette er en kveld der det handler om å spise et måltid med noen du bryr deg om. Måltidet blir ikke komplett uten fellesskap, så inviter noen hjem til deg på et herlig måltid når du har mulighet. I den anledning vil jeg dele noen av mine beste tapastips med deg.

For meg er det nesten som terapi å stå timevis på kjøkkenet, men mye kan lages i forveien, og varmes opp rett før servering. Hva er vel bedre enn å invitere mange gode venner på en koselig tapaskveld? Jeg var så heldig å få tilsendt tre ulike parmesan oster, den mildeste som er lagret i minimum 12 mnd, en som er lagret i 24 mnd og en som er lagret i 30 mnd.
IMG_5062

På min tapasmeny denne gang stod:
Chouquettes med parmesankrem
Kjøttboller med parmesan og urter
Asparges med spekeskinke
Focaccia
Ovnsbakte poteter med parmesanaioli
Frisk salat

Jeg implementerte de ulike parmesanostene i hver rett.

Chouquettes:
Disse kan lages flere uker i forveien, for så å fryses ned.
Lag parmesankremen serveringsdagen.
Fyll chouquettes med parmesankrem rett før servering.
IMG_5100

Kjøttboller:
Man kan også lage disse flere uker i forveien, og fryse dem.
Jeg gjorde en liten vri på oppskriften.
Oppskriften ble redusert til 400 gram kjøttdeig (jeg brukte karbonadedeig).
Eggene droppet jeg, så ble det brukt ca 50 gram parmesan, brukte her den som er lagret  30 mnd. Pga saltinnholdet i parmesanen kuttet jeg også ned på saltet i kjøttbollene.
Prøv deg frem og lag dem slik du liker de best.
Lagde kjøttbollene veldig små, fikk ca 40 kjøttboller av den oppskriften stekte dem i 10 minutter på 225 grader.

Focaccia:
Deigen kan lages kvelden før og kaldheves i kjøleskap. Her er fremgangsmåte for kaldheving av focaccia.

Mens focaccia stekes kan salaten lages. Lag den slik du liker den best og ha over litt parmesan, brukte den som er lagret 30 mnd til dette.
IMG_5090

Ovnsbakte poteter:
Lag disse når focacciaen er ferdig stekt.
Til aiolien brukte jeg parmesanen som er lagret i 24 mnd.
IMG_5095+

Sett kjøttboller og chouquettes inn i ovnen på restvarmen når potetene er ferdig.

Asparges med spekeskinke:
Disse ordnes raskt rett før servering, riv over litt av den milde parmesanen ved servering.
IMG_5102+

Nyt et herlig måltid sammen med gode venner. Lykke til!!
IMG_5103

Flere oppskrifter på tapas finner du her.

Tags: sponset, tapas

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022