Parmigiano Reggiano Night

IMG_5103Sponset
I dag, 25. oktober er det Parmigiano Reggiano Night, dette er en kveld der det handler om å spise et måltid med noen du bryr deg om. Måltidet blir ikke komplett uten fellesskap, så inviter noen hjem til deg på et herlig måltid når du har mulighet. I den anledning vil jeg dele noen av mine beste tapastips med deg.

For meg er det nesten som terapi å stå timevis på kjøkkenet, men mye kan lages i forveien, og varmes opp rett før servering. Hva er vel bedre enn å invitere mange gode venner på en koselig tapaskveld? Jeg var så heldig å få tilsendt tre ulike parmesan oster, den mildeste som er lagret i minimum 12 mnd, en som er lagret i 24 mnd og en som er lagret i 30 mnd.
IMG_5062

På min tapasmeny denne gang stod:
Chouquettes med parmesankrem
Kjøttboller med parmesan og urter
Asparges med spekeskinke
Focaccia
Ovnsbakte poteter med parmesanaioli
Frisk salat

Jeg implementerte de ulike parmesanostene i hver rett.

Chouquettes:
Disse kan lages flere uker i forveien, for så å fryses ned.
Lag parmesankremen serveringsdagen.
Fyll chouquettes med parmesankrem rett før servering.
IMG_5100

Kjøttboller:
Man kan også lage disse flere uker i forveien, og fryse dem.
Jeg gjorde en liten vri på oppskriften.
Oppskriften ble redusert til 400 gram kjøttdeig (jeg brukte karbonadedeig).
Eggene droppet jeg, så ble det brukt ca 50 gram parmesan, brukte her den som er lagret  30 mnd. Pga saltinnholdet i parmesanen kuttet jeg også ned på saltet i kjøttbollene.
Prøv deg frem og lag dem slik du liker de best.
Lagde kjøttbollene veldig små, fikk ca 40 kjøttboller av den oppskriften stekte dem i 10 minutter på 225 grader.

Focaccia:
Deigen kan lages kvelden før og kaldheves i kjøleskap. Her er fremgangsmåte for kaldheving av focaccia.

Mens focaccia stekes kan salaten lages. Lag den slik du liker den best og ha over litt parmesan, brukte den som er lagret 30 mnd til dette.
IMG_5090

Ovnsbakte poteter:
Lag disse når focacciaen er ferdig stekt.
Til aiolien brukte jeg parmesanen som er lagret i 24 mnd.
IMG_5095+

Sett kjøttboller og chouquettes inn i ovnen på restvarmen når potetene er ferdig.

Asparges med spekeskinke:
Disse ordnes raskt rett før servering, riv over litt av den milde parmesanen ved servering.
IMG_5102+

Nyt et herlig måltid sammen med gode venner. Lykke til!!
IMG_5103

Flere oppskrifter på tapas finner du her.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.