• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Påskebrunsj

On 13. mars 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_6840
Sponset
Påsken er snart her. I den anledning fikk jeg spørsmål om å teste ut Prosciutto di Parma. Jeg lagde derfor en herlig påskebrunsj hvor denne spekeskinka fikk spille en viktig rolle.

Parmaskinke har helt siden Romertiden blitt produsert og modnet i området rundt Parma som ligger nord i Italia. Skinken er 100% naturlig og inneholder kun fire ingredienser: Italiensk svin, salt, luft og tid.

Grisene kommer fra gårder i 10 regioner i Nord-Italia. De fores kun med mysen av parmesanosten og kornprodukter. Grisene er minst ni måneder og må veie 140 kg.

Skinkene modnes fra 12-36 måneder, noe som gir parmaskinken sin innbydende og delikate smak. Det er kun de beste skinkene som brennemerkes med hertugskronen og selges som Parmaskinke. Den har også fått EU’s PDO-sertifisering og er beskyttet i Norge.

Denne retten kan serveres som tilbehør, som en av rettene på et tapasbord eller slik jeg valgte, til en herlig brunsj.

For 2-3 porsjoner trenger du:
3 poteter
Noen aspargestopper
1 ss smør
Et par klyper salt
2 ts basilikum pesto
Noen sneier Parmaskinke

Skrell potetene og kutt dem i terninger.
Ha i ei ildfast form sammen med smør, strø over litt havsalt.
Stek på 250 grader i 15 minutter, tilsett aspargestoppene de siste minuttene.
Når det er ferdig stekt, rør inn pesto og tilsett skinke.
Serveres gjerne varm, men denne retten kan like godt spises kald.
Jeg serverte den som påskebrunsj til nybakt eggeloff og eggerøre servert i eggeskall.
Lykke til!!
IMG_6830
IMG_6829
IMG_6840

Tags: brunsj, påske, småretter og tilbehør, spekemat, sponset, tapas

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021