Snopekake

IMG_6712
Dersom du elsker sjokolade er dette virkelig kaken for deg.
Jeg var så heldig å få lov å lage denne til Jan, kjæresten til søteste Anna som står bak bloggen Annarasmussen.no. Oppskriften deler jeg selvsagt.
Kaka er ganske mektig, men med masse friske jordbær inni balanseres smakene slik at du har lyst på enda et stykke 😉

Oppskriften er til en kake på 20-22 cm i diameter, du vil kanskje få litt rester av sjokoladevanilje kremen, men det blandes bare med jordbær og serveres til dessert en dag.
Det kan være smart å starte på kremene, de kan lages dagen før og settes kjølig.
Vil du lage kaken glutenfri bytter du ut hvetemelet med Toro fin kakemix.

Ingredienser:
Mandelbunn:
4 eggehviter
150 gram malte mandler
150 gram melis

Sjokoladekake:
3 egg
250 gram sukker
175 gram smeltet smør
175 gram hvetemel
2 ss kakao
3 ts bakepulver
1 dl h-melk
1/2 dl kokende vann

Trøffelkrem:
3 dl kremfløte
400 gram melkesjokolade/lys kokesjokolade

Sjokoladevaniljekrem:
4 eggeplommer
4 dl h-melk
4 strøkne ss maizena
50 gram sukker
1/2 dl fløte
1 vaniljestang
150 gram sjokolade

Walters mandlerkrem:
3 dl kremfløte
200 gram Walters mandler sjokolade, eller annen favorittsjokolade

En kurv friske jordbær

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:
Stivpisk eggehvitene, vend inn melis og mandler, ha i ei bakepapirkledd kakeform på 20-22 cm i diameter og stek på nederste rille 150 grader i 40-45 minutter. Mandelbunnen skal være sprø utenpå og seig inni. Ta bunnen ut av forma når den er ferdig stekt.

Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett melk og smeltet, avkjølt smør.
Sikt inn hvetemel, kakao og bakepulver, rør det inn.
Rør så raskt inn det kokende vannet.

Ha i bakepapirkledd kakeform på 20-22 cm og stek på 170-180 grader i 30-40 minutter.
Sjekk om den er ferdig med en kakenål el.
Snu kakeformen opp ned på et bakepapir med det samme kaka er tatt ut av ovnen.
La den stå med kakeforma over seg i 30 minutter, til den begynner å bli avkjølt.
Deles i tre lag når den er avkjølt.

Trøffelkrem:
Hakk sjokoladen og ha den i ei metallbolle.
Ha fløten i ei gryte og varm den til den så vidt koker, hell fløten over sjokoladen og la det stå 1/2-1 minutt. Rør til all sjokolade er smeltet og du har en blank, jevn litt tykk «sjokoladesaus».
Kjør den gjerne sammen med en stavmixer for å forsikre deg at det ikke blir klumper.
Avkjøl og sett i kjøleskap et par timer.

Sjokoladevanilje krem:
Bland sammen eggplommer, sukker og maizena, rør godt og tilsett fløte.
Rør til det ikke er klumper, sett til side.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
Ha vaniljestang, frøene fra vaniljestangen og melk i ei gryte.
Gi det et oppkok og la det stå under lokk i 20 minutter.
Gi så vaniljemelken et nytt oppkok, sett varmen til lav og rør inn eggeplommeblandingen.
Rør godt hele tiden, skru gjerne varmen opp noe. Rør til det tykner og sil den over i ei skål el.
Avkjøl i romtemperatur.
Smelt sjokoladen langsomt over vannbad eller i micro.
Dersom du bruker micro, rør hvert 30. sekund.
Avkjøl den smeltede sjokoladen noe.
Rør inn et par ss av den avkjølte vaniljekremen i sjokoladen, rør det godt sammen.
Rør inn resten av vaniljekremen og sett kjølig til den skal brukes.

Walters mandlerkrem:
Pisk kremfløten til den er stiv, ikke overpisk.
Smelte sjokoladen på samme måte som ved sjokoladevanilje kremen.
Ha 4-5 ss kremfløte i den smeltede sjokoladen, rør det godt sammen, ha i litt mer krem og rør det inn.
Ha så sjokoladekremen i bolla med resten av den piskede kremfløten og vend det sammen.
Settes kjølig til den skal brukes.

Montering:
Del den avkjølte sjokoladekaken i tre lag.
Ha den ene bunnen på et kakefat.
Fyll 2/3 av trøffelkremen i en sprøytepose og sprøyt en kant rundt kakebunnen (dik), se bildene lenger nede.
Fyll på med jordbær og ha over halvparten av Walters mandler kremen.
Legg så over mandelbunnen, sprøyt ut en dik, fyll på med jordbær og ha over sjokoladevanilje krem.
Ha så over et lag sjokoladekake, gjenta med dik og jordbær og ha over resten av walters mandler kremen. Legg over siste sjokoladekakelaget og sett kaka kjølig så den får satt seg litt.
Smør så kaka opp med resten av trøffelkremen og pynt etter ønske.
Jeg tempererte sjokolade og støpte plater jeg dekket den med.
Hadde over et lag tynt kjevlet marsipan og la over hjemmelaget konfekt.
Lokket er også støpt av sjokolade. Temperering av sjokolade kan du lese om her.

Jeg lar bildene nedenfor tale for seg selv.
IMG_6712 IMG_6714 IMG_6716 IMG_6721 IMG_6723 IMG_6729 IMG_6731 IMG_6735 IMG_6736

Lykke til!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.