• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Sweet tacos

On 13. mai 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_7125
Har du planlagt 17.mai desserten enda? Her kommer i alle fall et forslag fra meg. Disse søte «tacosene» falt veldig i smak hos oss. Det er rett og slett bare krumkaker formet som tacoskjell fylt med herlig vaniljeis, smeltet sjokolade og friske bær.
Jeg laget dobbel porsjon av disse herlighetene, det ble nærmere 40 stk.

Det tar litt tid å steke, men så blir de utrolig gode.
Jeg bruker min mors oppskrift.

For en porsjon krumkaker bruker jeg:
3 egg
150 gram sukker
150 gram hvetemel
150 gram smør
3-4 ss kaldt vann

200 gram sjokolade
Vaniljeis
Friske bær

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn siktet hvetemel og smeltet smør (bruker selvsagt ekte meierismør).
La røren svelle 1/2 time. Rør inn vann rett før steking.

Konsistensen skal være mellom vaffel og lapperøre, se bildet under.
Når de skal stekes, ha 1 ss røre i det oppvarmede krumkakejernet og stek til de er lett gyldne.
De er myke med det samme, og kan lett formes til tacoskjell. Jeg fant frem en boks som passet i lengden, og satt oppi en støtte så jeg fikk den bredden jeg ville.
De stivner deretter raskt, og legges på rist for videre avkjøling.

Når de er avkjølt skal kantene dyppes i sjokolade.
Smelt 2/3 av sjokoladen i microen, jeg brukte ca 1 1/2 minutt, men smelt den kun 30 sekunder om gangen, rør om og smelt videre 30 sekunder til og rør. Den kan lett svi seg om man ikke gjør dette. Når sjokoladen er smeltet og blank røres den resterende 1/3 av sjokoladen inn til den er helt smeltet. Dypp krumkakene i sjokoladen og legg dem på bakepapir eller sett dem stødig i en boks til sjokoladen er stivnet.
Den sjokoladen som er igjen må du ta vare på og smelte opp igjen for dekorasjon ved servering.
Oppbevar kakene i tett boks.

Server med vaniljeis, smeltet sjokolade og friske bær.
IMG_1529
IMG_1530
IMG_7096
IMG_7097
IMG_7104
IMG_7124
IMG_7127

Tags: 17.mai, is, kake, krumkake, småkaker, tacos

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021