Pepperkaker

Det blir ikke skikkelig julestemning før pepperkakene er bakt her hjemme.
Det som er så gøy med pepperkaker er at alle kan være med, alle kan dekorere og lage sin egen personlige vri på pepperkakene. Med en god deig går også del hele så mye lettere.

Dette er en stor porsjon som holder til ca 100 pepperkaker og et mellomstort pepperkakehus.

Pepperkakedeig:
250 gram sukker
300 gram sirup
100 gram smør
3 dl melk
1 kg hvetemel
1 ss natron
1 ss kanel
1 ss ingefær
1/2 ts nellik
1/4 ts allehånde

Smelt sukker, sirup, smør og krydder i en kjele over svak varme.
Tilsett melken og avkjøl blandingen.
Rør inn natron og det meste av melet, til deigen har fin konsistens. Den skal ikke være for fast.
Pakk deigen godt inn i plast og legg kjølig et døgn.

Så er det bare å bake ut pepperkaker i alle fasonger.
Stekes på 180-200 grader i 6-8 minutter.
Dekorer som du ønsker. Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.