Regnbuekake

IMG_7531
Jeg fikk spørsmål om å lage ei kake med enhjørningtema i gull og hvit, da visste jeg at selve kaken måtte være regnbuefarget. Her er fremgangsmåten jeg brukte til dette.


Bruk en porsjon vaniljekake
Oppskrift for seks lags kake på 20 cm:
230 gram smør
600 gram sukker
7 eggehviter
2 1/4 ts bakepulver
1 ss ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
450 gram hvetemel
3 1/2 dl melk

Les gjennom hele oppskriften før du starter.
Sett ovnen på 185 grader, over og undervarme, temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn, så her må man prøve seg litt frem.
Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en arbeidsbolle.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite.
Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen, så halvparten av melken i en tynn stråle. Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg. Ha i resten av melblandingen så resten av melken.

Vei opp kakerøren og del vekten på 6. Jeg fikk da rett i overkant av 300 gram.
Fordel lik mengde kakerøre i skåler.
Finn frem gode pastafarger, jeg brukte Quality food coulors fra Squires Kitchen, disse holder fargen fint under varmebehandling.
(For ordens skyld kan jeg nevne at det på ingen måte er sponset. Squires Kitchen er en nettbutikk jeg selv bruker mye da jeg liker produktene).
Rør inn farge, som du ser av bildene blir disse fargene forsterket noe når kaken stekes.

Kle ei 20 cm kakeform med bakepapie og ha i ei av kakerørene.
Stek på 185 grader i ca 20 minutter.
Om du har flere kakeformer i denne størrelsen kan du steke flere samtidig, tilpass steketiden om du har flere bunner i ovnen samtidig.

Avkjøl kakebunnene helt.
Fyll med ønsket krem, jeg brukte hvit sjokoladekrem. Dynk gjerne bunnene først.
Denne kaken tar seg godt ut som naked kake, men her var tema gull og hvit, så jeg trakk kaken med hvit marsipan og pyntet med enhjørning i gullglitter.
IMG_7519

IMG_7520

IMG_7527

IMG_7535

IMG_7552

De neste to bildene er tatt av Anna.
img_9746-1438210-10-1470592446205

img_9748-1438210-10-1470592482511

Print Friendly, PDF & Email

11 kommentarer til «Regnbuekake»

  1. Hei! Kan jeg spør om du har pris på ei sånn kake, og om du kan lage den til min sønns bursdag i september?

    1. Hei Frida.
      Det er konditorfage, men ikke disse flytende man får kjøpt i dagligvarebutikker. Man bør ha konsentrerte pasta/gelefarger. Du får kjøpt det i de aller fleste butikker som selger kjøkkenutstyr og i hobbybutikker.

  2. Hei ☺ går det an og lage med «brun« sjokolade krem i stedenfor? og har du oppskrift på en sjokolade oppskrift??☺

    1. Hei Marthe.
      Du kan fint bruke brun sjokoladekrem. Jeg valgte hvit her for å få det så nøytralt som mulig.
      Jeg har noen gode oppskrifter på sjokoladekrem.
      Den mest populære er lys, luftig sjokoladekrem, oppskrift: http://www.kjoekkenmagi.no/lys-luftig-sjokoladekrem/
      Ellers har jeg to fløtebaserte som er veldig gode:
      Melkesjokoladekrem med daim (bruk favorittsjokoladen), oppskrit: http://www.kjoekkenmagi.no/melkesjokoladekrem-med-daim/
      Trøffelkrem er og veldig godt, oppskrift: http://www.kjoekkenmagi.no/troffelkrem-med-melkesjokolade/
      Lykke til med bakingen 😉

    1. Hei Elisabeth!
      Tusen takk.
      Her valgte jeg å koke opp sukkervann tilsatt skal og saft fra en sitron.
      Oppskrift:
      1 dl vann
      Saft og skall fra en sitron
      2-3 ss sukker
      Kok opp og la det koke et par minutter, sil av sitronskallet og avkjøl. Dynk hvert lag godt. Restene kan oppbevares i kjøleskap noen dager.

      Lykke til med bakingen!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.