• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Scones -adventskalender luke 5

On 5. desember 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

img_8480Bak den femte luken i adventskalenderen gjemmer det seg nydelige scones. Servert sammen med julens gode oster eller en god eplemos blir det nok en populær frokost. Disse kan lages nå og fryses ned i porsjoner. Ta opp etter behov og tin i ovnen ved 100 grader i 20 minutter.

Til 10-12 scones brukte jeg:
500 gram hvetemel
100 gram smør -kjøleskapskaldt i terninger
15 gram bakepulver
5 gram salt
50 gram sukker
3 dl h-melk
Evt egg til pensling

Sett ovnen på 200 grader over -og undervarme.

Ha mel, sukker, bakepulver, salt og smør i ei bakebolle og smuldre dette sammen til du ikke lenger kjenner smørklumper.
Lag en grop i midten og ha over melk, rør deigen forsiktig sammen til den akkurat samler seg, kna den lett  for hånd når du ikke klarer å røre lenger.
Når deigen akkurat har samlet seg, ha over på melet bakebort og trykk eller kjevle den forsiktig ut.
Det er viktig å jobbe forsiktig med deigen så den beholder luftigheten.

Bruk en utstikker eller et glass på ca 6 cm i diameter og trykk ut scones, ha de over på bakebrett.
Dersom du har deig til overs etter å ha trykket ut scones kan du forsiktig samle den og trykke ut noen til, men vær forsiktig så den beholder luftigheten.
Pensle sconesene med et sammenvispet egg og stek midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter, til de er lett gyldne på toppen.
Server gjerne med hjemmelaget eplemos eller gode oster. Lykke til!!img_8461

img_8464

img_8466

img_8467

 

 

img_8489

Tags: adventskalender, adventskalender2016, brød, brunsj, frokost, jul, scones

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021