Oppskrifter

Vegetarisk brun saus

Det er ikke alltid like lett å lage god brun saus om man ikke kan bruke verken kraft eller buljongterninger. Jeg har funnet min måte å lage vegetarisk brun saus. Det går raskt og er ganske enkelt. Jentene mine er veldig glad i denne sausen, håper den faller i smak.
Jeg synes det er viktig at også jentene mine som er vegetarianere får god saus til middagen sin. Uten kraft må man finne andre smaksforsterkere. Husk at dette er bare en veiledning, prøv ut forskjellige smaker, riv litt muskat, ha et laurbærblad oppi under koking, finn din egen vri.

Her er min grunnoppskrift på vegetarisk brun saus:
1/2 løk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl vann
1/4 ts worchestershire saus
1/2 ts soyasaus
Noen dråper tabasco
Litt sukkerkulør
Salt
Pepper
Evt litt sitron
En liten skvett fløte

Fres løk og hvitløk raskt i halvparten av smøret, ha dette over i ei arbeidsbolle.
Brun så resten av smøret over middels varme, når det er nøttebrunt tilsettes melet, la også dette brunes, pass på så det ikke svir seg. Tilsett løk og hvitløk, og spe så med vann til sausen har ønsket konsistens. La sausen koke i fem minutter, smak så til med worchestershire saus, soyasaus og tabasco. Tilsett evt litt salt og pepper, husk at soyasausen er salt, så smak til sausen. Om du vil ha mørkere farge på susen tilsetter du et par dråper sukkerkulør. Dersom sausen trenger mer syre kan du tilsette litt presset sitron, vil du ha rundere smak kan du ha i en skvett fløte. Sil sausen over i et sausenebb og server til for eksempel en herlig nøttestek. Lykke til!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *