• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Vegetarisk brun saus

On 5. desember 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er ikke alltid like lett å lage god brun saus om man ikke kan bruke verken kraft eller buljongterninger. Jeg har funnet min måte å lage vegetarisk brun saus. Det går raskt og er ganske enkelt. Jentene mine er veldig glad i denne sausen, håper den faller i smak.
Jeg synes det er viktig at også jentene mine som er vegetarianere får god saus til middagen sin. Uten kraft må man finne andre smaksforsterkere. Husk at dette er bare en veiledning, prøv ut forskjellige smaker, riv litt muskat, ha et laurbærblad oppi under koking, finn din egen vri.

Her er min grunnoppskrift på vegetarisk brun saus:
1/2 løk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl vann
1/4 ts worchestershire saus
1/2 ts soyasaus
Noen dråper tabasco
Litt sukkerkulør
Salt
Pepper
Evt litt sitron
En liten skvett fløte

Fres løk og hvitløk raskt i halvparten av smøret, ha dette over i ei arbeidsbolle.
Brun så resten av smøret over middels varme, når det er nøttebrunt tilsettes melet, la også dette brunes, pass på så det ikke svir seg. Tilsett løk og hvitløk, og spe så med vann til sausen har ønsket konsistens. La sausen koke i fem minutter, smak så til med worchestershire saus, soyasaus og tabasco. Tilsett evt litt salt og pepper, husk at soyasausen er salt, så smak til sausen. Om du vil ha mørkere farge på susen tilsetter du et par dråper sukkerkulør. Dersom sausen trenger mer syre kan du tilsette litt presset sitron, vil du ha rundere smak kan du ha i en skvett fløte. Sil sausen over i et sausenebb og server til for eksempel en herlig nøttestek. Lykke til!

Tags: sauser, vegetar

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022