• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Pannestekt skrei med potetmos, bacon og ovnsbakte grønnsaker

On 19. februar 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_2663Det er sesong for skrei. Denne fantastiske fisken kommer fra Barentshavet og inn til Norskekysten for å gyte mellom februar og april. Skrei kan spises til hverdags så vel som til fest. Jeg var på Fisketorget i Stavanger og fikk tak i herlig, fersk skrei.

For fiskemiddag til fire personer brukte jeg:

200 gram bacon
Olje til steking
4 skrei fileter
2 fedd hvitløk
1 ss smør

Potetmos:
800 gram melne poteter
1-1 1/2 dl melk
100 gram smør
4 hvitløksfedd
1/2 ts salt

Ovnsbakte grønnsaker:
2 gulrøtter
2 persillerøtter
2 skiver kålrot
1 skive sellerirot
1 rødløk
1/2 fennikel
3 fedd hvitløk
1/2 ts urtesalt
2 ss olivenolje

Les gjennom hele oppskriften før du starter.
Sett ovnen på 200 grader.
Start med å klargjøre grønnsakene.
Kutt dem i små terninger, finhakk hvitløk og fordel det hele i ei ildfast form sammen med olivenolje og urtesalt. La det stå i ovnen i 40 minutter.

Legg hvitløksfeddene (med skall) til potetmosen,  inn i ovnen og la de bakes i 20 minutter.

Skrell poteter og del i to eller fire, ha dem i ei gryte med vann som så vidt dekker potetene, kok opp, og la de koke til de er møre, hell av vannet og la de dampe av seg.

Mens potetene koker, tørk av fisken og salte den på begge sider.
La den ligge i 20 minutter før saltet skylles av og fisken tørkes forsiktig. Dette gjør at fisken blir litt fastere.

Skjær bacon i mindre biter og stek i litt olje over middels sterk varme til det er sprøtt. Ha det over på kjøkkenpapir. Ta vare på et par ss av baconfettet for steking av skreien.

Ha litt av baconfettet over i stekepanna, når det er godt og varmt has skreifilletene i panna.
Stek ca 3 minutter over middels varme, snu fisken forsiktig, ha i smør og hvitløk, stek ca et minutt mens du øser smør over fisken, den er ferdig når den begynner å flake seg.

Mens fisken steker, finn frem potetmoseren og mos potetene. Klem den bakte hvitløken ut av skallet og mos med en gaffel. Tilsett melk, rør så inn smør og smak til med den bakte hvitløken og salt. Jevn evt med mer melk.

Lykke til!!
IMG_2663

IMG_2667

Tags: fisk, Glutenfritt, middag, skrei

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022