• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Vannbakkelshjerte

On 28. februar 2019 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er fastelavn på søndag, her har jeg den ultimate fastelavnsbakst.
Nydelig, luftig vannbakkelshjerte, fylt med mengder av bær og hjemmelaget vaniljekrem.

Mange spør meg «er ikke vannbakkels vanskelig?»

Er det egentlig det?
Nei, man lykkes kanskje ikke 100% første gang, men du lærer fort hvordan konsistensen på deigen skal være.
Det er fire viktige punkt når man lager vannbakkels:
1) Følg oppskriften nøye, ikke ta snarveier.
2) La deigen elte godt før egg tilsettes.
3) Hold igjen litt egg og tilsett til deigen har rett konsistens.
4) Steking, ikke åpne ovnsdøra for tidlig, da kan vannbakkelsen synke sammen.

Oppskrift for et vannbakkelshjerte:

  • 125 gram h-melk
  • 125 gram vann
  • 5 gram salt
  • 5 gram sukker
  • 90 gram usaltet smør
  • 100 gram hvetemel, evt Toro fin kakemix for glutenfri versjon
  • 3 store egg
  • Litt hakkede mandler
  • Vaniljekrem, denne lager du best selv, oppskrift her
  • Bær, eks jordbær, rips, bjørnebær og bringebær

Sett ovnen på 180 grader over og undervarme.
Kok opp vann, melk, smør, sukker og salt.
Ta gryta til side og tilsett mel, rør godt.
Sett gryta tilbake på platen og sett varmen på fullt.
Rør kraftig i minst ett minutt.
Deigen vil nok sette seg litt fast i bunn av gryta, det er vanlig.

Ha så deigen i kjøkkenmaskin, bruk eltekrok eller K-visp.
Kjør deigen i maskinen minst ett minutt, tilsett så ett egg om gangen, det vil se ut som den holder på å skille seg, men går raskt sammen.
Mengden egg er selvsagt veiledende, det hele kommer an på størrelsen på eggene.
Hold igjen litt av det siste egget for å justere konsistensen på røra, kanskje du trenger mindre, eller kanskje du trenger mer enn tre egg.
Røren skal være løs, men ikke flytende, se bilde lenger nede.
Når eggene er godt blandet inn og røren er blank og smidig er den ferdig.

Fyll deigen i sprøytepose og sprøyt ut et hjerte på 15-18 cm i diameter.
Lag så topper jevnt rundt hjertet og strø over hakkede mandler, bilder viser lenger nede.

Stekes på 180 grader over- og undervarme i 45-50 minutter.
Hjertet skal være gyllent.
Avkjøl helt før den skjæres på midten.

Legg på bær, jeg brukte rips, jordbær, bringebær og bjørnebær.
Ha så vaniljekrem i en sprøytepose og legg på topper med denne, ha over enda mer bær og legg over toppen av vannbakkelsen.
Pynt med enda mer bær, hakkede mandler og melis, nyt!
Oppbevares kjølig til servering.

Lykke til!!

Perfekt vannbakkelsrøre
Sprøyt ut et hjerte på 15-18 cm i diameter

I slideren øverst på bloggen finner du flere tips til fastelavnsbakst, klikk evt her for oppskrifter.
Ellers finner du gode oppskrifter på boller hos opplysningskontoret for brød og korn.

Tags: bakst, fastelavn, Glutenfritt, vannbakkels

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022