Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Supper,  Vegetar

Løksuppe

Løksuppe kan fint brukes til enten forrett eller hovedrett. Server den med knasende sprø krutonger. Dersom du vil ha en mer mettende suppe, kan du tilsette linser. Dette er en enkel versjon av løksuppe som er ferdig på 30 minutter.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:
1 purre
4-5 løk (ca 500 gram), jeg bruker som regel både gul og rød
2 fedd hvitløk
1 1/2 dl usukret, syrlig eplejuice eller tørr hvitvin
7 dl grønnsakskraft eller oksehalekraft
1/2-1 ts urtesalt
1/4 ts pepper
Litt friske urter
2-3 ss olivenolje til steking

Krutonger
5-6 dagsgammelt brød, gjerne grovt
Litt god olivenolje
Urtesalt
Revet parmesan

Sett ovnen på 225 grader.
Skjær opp løk, purre og hvitløk. Varm olje i ei gryte, middels varme, ha over løken. La den surre i panna 5-10 minutter. Ha over eplejuice og kraft. Kok opp under omrøring. La suppen så koke under lokk i 15 minutter.

Mens suppen koker, skjær opp brød i rause biter (jeg skar hver brødskive i 3-4 biter). Brødet jeg brukte her er mellomgrovt. Ha de over på et bakepapirkledt stekebrett. Sprinkle over litt god olivenolje, dryss over litt urtesalt og sett inn i den varme ovnen. La de stå i 5-6 minutter, til de er sprø. Riv over parmesan og sett dem tilbake i ovnen i 1-2 minutter.

Når suppen har kokt i 15 minutter, smak til med urtesalt, pepper og friske urter.
Ha suppen over i skåler eller små porsjonsgryter som meg, legg over to krutonger og/eller litt revet parmesan, server.
Lykke til!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.