Eplecrumble

Det er høst, det er helg og tid for gode, lune desserter. Kanskje har du fremdeles en del epler liggende. Butikkene bugner også av norske epler, gode, syrlige og litt søte. Her har jeg en kjempe god oppskrift på eplecrumble eller smuldrepai om du vil. Enkelt, raskt og utrolig godt.

Jeg serverer denne med god vaniljeis, en kremklatt eller hjemmelaget vaniljekrem. Dette blir farlig godt og tar kun 30 minutter.

Til en liten langpanne (20×30 cm) eplecrumble  brukte jeg:
300 gram epler, syrlige
2 ss presset sitron
2 ss potetmel
50g smør
50g havregryn
50g sukker
100g hvetemel

Vask eplene godt, jeg skrellet dem ikke men det velger du selv.
Fjern kjernehuset og del eplene i biter (ca 1/2 x 1/2 cm).
Ha eplebitene rett over i den ildfaste formen sammen med to ss presset sitron, da beholder eplene fargen og blir ikke brune.
Bland sammen kaldt smør i terninger, sukker, havregryn og hvetemel, smuldre smøret og bland det hele godt sammen.
Ha 2 ss potetmel over eplene og vend sammen.
Ha crumblemassen over som et lokk og stek ved 200 grader varmluft til den er sprø og gyllen, ca 20 minutter.
Serveres varm med is, en klatt pisket krem eller vaniljekrem.
Nyt!!
Lykke til!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.