Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Supper

Grønnsaksuppe

Nå er det sesong for herlige norske grønnsaker. Hva passer vel da bedre enn en sunn og god grønnsaksuppe?

Den er kjemperask og enkel å lage.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:
1/4 kål (gjerne nykål)
1 rødløk
1 gul løk
1 purre
3 gulrøtter
3-4 neper
3 poteter
1/2 fennikel
2 fedd hvitløk
1 liter vann/evt grønnsakskraft eller kyllingkraft
3 laurbærblad
2 ts tørket oregano
2 ts tørket basilikum
Gressløk
Salt
Pepper

Fremgangsmåte:

Vask og rens grønnsakene. Kutt opp i terninger og fres i litt olje til de er blanke. Ikke ta med purren enda. Tilsett vann (evt grønnsak- eller kyllingkraft) og laurbærblad.

Kok opp og la den koke til grønnsakene er møre, ca 15 minutter. Tilsett purre og klipp over litt gressløk. Smak til med salt, pepper og urter. Server gjerne med godt hjemmebakt brød.
Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.