Glutenfritt,  Oppskrifter

Saftig, glutenfri sjokoladekake

Min yngste datter har blitt veldig glad i å bake. Her har hun laget en glutenfri sjokoladekake i langpanne. Den kan også stekes i vanlig kakeform.

Dette er den samme oppskriften jeg bruker når jeg lager «vanlig» sjokoladekake, her er bare hvetemelet byttet ut.

Oppskriften har jeg fått fra min mor.
Thea har tatt bildene selv, jeg må si at jeg er ganske stolt over jentene mine.

Før du starter er det viktig at alt du bruker av utstyr og råvarer er helt fritt for gluten, ta en titt her.

For ei langpannekake brukte hun: (kan også stekes som ei høy kake i kakeform 25-26 cm)
6 egg
500 gram sukker (dette reduserer jeg nå ned til 400 gram)
350 gram ekte smør (smeltet)
En pakke Toro lys kakemix (ca 350 gram)
3 toppede ts kakao
6 strøkne ts bakepulver
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl kokende vann
I og med at jeg er veldig glad i vanilje tilsetter jeg et par ts ekte vaniljesukker og.

Sett ovnen på 170-180 grader over og undervarme. Pisk eggene til de skummer, tilsett sukker og pisk videre til eggedosis.

Tilsett smeltet avkjølt smør og melk, pisk det rolig inn, sikt så inn det tørre. Når det er godt blandet tilsettes kokende vann, rør godt.

Ha røren over i langpanne eller høy 25-26 cm kakeform kledd med bakepapir.
Langpanne stekes i 40 minutter, nederste rille.

25 cm rund kake stekes enten hel eller i tre omganger, dvs at du fyller 1/3 av røren i formen og steker, legger denne til avkjøling mens du steker neste 1/3. Om du vil steke kaken hel er et smart tips å kle formen med fuktig kjøkkenhåndkle, steke kaken på 170 grader i 40-45 minutter, fjerne kjøkkenhåndkleet forsiktig og steke videre 10-20 minutter, til den er ferdig. Hvelves opp ned på bakepapir når den er ferdig, fjern kakeform og bakepapir og la den kjøle seg helt ned, dekk den gjerne med et så vidt fuktig kjøkkenhåndkle mens den avkjøles.

Når kaken er avkjølt kan den fylles eller langpannekaka kan smøres opp med sjokoladekrem. Jeg pleier å bruke min egenkomponerte sjokoladekrem, lys, luftig sjokoladekrem. Kaken på bildet har fått denne kremen over seg, Thea har også laget mønster i kremen ved å dra en gaffel forsiktig over. Lykke til!!

9 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *