• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kremet fiskesuppe med blåskjell

On 24. august 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Selv om det er på vinteren blåskjellene er på sitt beste, deler jeg denne oppskriften nå. Dette er en god, varmende suppe som jeg synes passer perfekt når høsten snart gjør sin entre.

Jeg bruker mye grønnsaker i suppen, men også en del fløte og creme fraiche, så dette er en suppe man lager når man virkelig skal kose seg.

Les gjennom hele oppskriften før du starter.

Antall porsjoner: ca 5 voksne

Ingredienser blåskjellkraft:

  • 1 rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 gulrot
  • 1/2 fennikel
  • 2-3 sjalottløk
  • 1 1/2 dl hvitvin eller eplejuice
  • En liten boks fløte
  • 1/2 kg blåskjell

Ingredienser fiskesuppen:

  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rødløk
  • 1 1/2 gulrot
  • 1/2 fennikel
  • 1 persillerot
  • 2 sneier sellerirot
  • 1 purre
  • 1 ss tomatpurè
  • 1 dl fløte
  • 3 dl vann
  • 2 dl creme fraiche
  • Litt presset sitron
  • 4-500 gram fisk (torsk og laks)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte blåskjellkraft:

Finhakk chili og hvitløk. Finhakk sjalottløk.
Fres chili og hvitløk med en god klatt smør i ei vid gryte.
Tilsett sjalottløk, fennikel og gulrot, fres
videre på middels varme et minutt.
Tilsett hvitvin/eplejuice og kok dette noe inn (ca 5 minutter)
Ha over rensede blåskjell (bruk kun blåskjell som har lukket seg!!) og fløte. La dette trekke over middels varme til blåskjellene har åpnet seg, kast dem som evt ikke åpner seg.
Ha blåskjellene over i et dørslag, prøv å la grønnsakene ligge igjen i kraften, kjør kraft og grønnsaker glatt med en stavmixer, ha kraften over i et litermål/ei skål.

Fremgangsmåte fiskesuppen:

Julienneskjær gulrot, persillerot, sellerirot og fennikel.
Finhakk løken og skjær purren i tynne ringer.
Skjær fisken i terninger.
Ha litt smør i gryta, fres hvitløk og rødløk 1/2 minutt, tilsett resten av grønnsakene (ikke purren).
Rør om og la det surre i to minutter.
Når grønnsakene er blanke rører du inn tomatpurè, deretter har du over blåskjellkraften, vann og fløte.
La suppen så småkoke noen minutter.
Ha over creme fraiche, nå skal fisk og purre tilsettes.
La suppen trekke under lokk til fisken er ferdig, ca 3 minutter.
Smak til med sitron, salt og pepper. Spe eventuelt med mer vann.
Server suppen med godt brød.
Lykke til!!

Tags: blåskjell, fisk, foreningsmat, Glutenfritt, middag, suppe

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022